Umag svim stanovnicima osigurao besplatne parkinge u centru

0

Nakon što je početkom lipnja uveden potpuno novi i suvremeni sustav naplate parkinga “ParkWallet”, a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini 5 besplatnih parkinga na području samog centra grada.

Naime, od 1. lipnja 2016. godine svi građani s prebivalištem na području Umaga i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna Odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking u užem centru grada, i to na čak 5 lokacija.

Građani Grada Umaga, točnije fizičke osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Umaga, ostvaruju pravo na besplatno parkiranje na parkiralištu Šetališta Vladimira Gortana (obala), Šetališta Vladimira Gortana – kod benzinske crpke, Ulice Ernesta Miloša, Ulice 154. brigade Hrvatske vojske (u dijelu koji nije rezerviran za stanare POS stanova) te na parkingu u Ulici žrtava fašizma. Za ostvarivanje prava besplatnog parkinga, potreban je dokaz o prebivalištu ili stalnom boravku na području Grada Umaga te važeća prometna dozvola za osobno vozilo u svom vlasništvu.

Prethodna prijava građana za korištenje besplatnog parkinga na obali, od sada vrijedi i za ostale 4 parking zone. Dakle, nema potrebe za ponovnom prijavom. Sve građane koji to još nisu učinili, upućujemo da se jave u Komunelu d.o.o. (adresa: Tribje 2, Umag; tel: 052 743 297) te da se na licu mjesta prijave za korištenje besplatnih parkinga. Umag je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizirani sustav naplate parkinga, ali i organizirani besplatni parking za svoje građane u užem centru grada, i to na 5 lokacija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa