Jan Jelenić: prvak Hrvatske u snookeru

0
Robert Cvek i Jan Jelenić
Robert Cvek i Jan Jelenić

Zamjenik gradonačelnika Pule, Robert Cvek, primio je 23. srpnja u Gradskoj palači mladog i talentiranog snooker igrača, Jana Jelenića.

Jan Jelenić  osvojio je Prvenstvo Hrvatske 2019. godine u snookeru u izrazito jakoj konkurenciji. Cijelo prvenstvo igrao je izrazito dominantno i sigurno te na kraju osvojio svoju prvu titulu seniorskog prvaka države. Jan Jelenić je deveti igrač u Europi do 18 godina.
„Ponosni smo na uspjeh našeg sugrađanina koji svojim rezultatima Pulu stavlja na vrh u svijetu snookera.“ poručio je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pritom nadodavši kako vjeruje da će nastaviti nizati uspjehe i dalje, a Grad Pula uvijek će biti podrška na njegovom putu.

Davor Jelenić, otac i trener ovog perspektivnog mladog igrača, ovom je prilikom zahvalio zamjeniku gradonačelnika, Robertu Cveku, na prijemu i objasnio kako izgledaju njihove pripreme, te podijelio planove za budućnost, zahvalivši pri tome Gradu Puli na potpori.

Jan Jelenić hrvatski je reprezentativac u snookeru te je član Snooker kluba POT. Ovom sportskom disciplinom koja je iznimno popularna u svijetu Jan je zaokupljen od svoje pete godine te je zahvaljujući izvrsnim rezultatima postao jedan od najvećih talenata ovih prostora.

Razlika između običnog biljara i snookera je što je stol za snooker veći, a loptice su manje i puno ga je zahtjevnije igrati. Riječ je o izvorno engleskom sportu koji se u posljednjih pet godina razvio i proširio po cijelom svijetu a  radi se o izuzetno teškoj disciplini koja zahtjeva veliku koncentraciju, smirenost i usredotočenost igrača.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa