Objavljeni dobitnici Pula Film Festivala, evo tko su!

0

Na konferenciji za medije održanoj u Zajednici Talijana objavljeni su dobitnici nagrada 66. Pulskog filmskog festivala. Priznanje za najbolji hrvatski dugometražni film dodjeljuje se filmu Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević. Priznanje za najbolju manjinsku koprodukciju dodjeljuje se filmu Šavovi, redatelja Miroslava Terzića.

Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu Dnevnik Diane Budisavljević s prosječnom ocjenom 4,90. Zlatna arena za najbolji film dodjeljuje se filmu Rafaël redatelja  Bena Sombogaarta – jednoglasno, Zlatna arena za režiju dodjeljuje se Teoni Strugar Mitevskoj za film Bog postoji, njeno ima je Petrunija – jednoglasno.

Zlatna arena za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Juditi Franković Brdar za ulogu Ane u filmu Izbrisana redatelja Mihe Mazzinija  – jednoglasno. Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodjeljuje se Predragu Ličini za film Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine - jednoglasno.

Zlatna arena za oblikovanje zvuka dodjeljuje se Dariju Domitroviću za film F20  redatelja Arsena Antona Ostojića – jednoglasno. Zlatna arena za masku dodjeljuje se Svetlani Gutić i Miroslavu Lakobriji za film Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine – jednoglasno.

Zlatna arena za vizualne efekte u filmu dodjeljuje se Krstu Jaramu, Michalu Strussu, Antoniju Ilicu, Goranu Stojniću, MagicLabu i Hommageu za film Moj dida je pao s Marsa redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića - jednoglasno.

Zlatna arena za specijalne efekte u filmu dodjeljuje se Zvonimiru Krivecu za film General redatelja Antuna Vrdoljaka – jednoglasno. Zlatna arena za kostimografiju dodjeljuje se Seleni Orb za film Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine - jednoglasno. Zlatna arena za scenografiju dodjeljuje se Jani Piacun za film Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine - jednoglasno.

Zlatna arena za glazbu dodjeljuje se Alenu Sinkauzu i Nenadu Sinkauzu za film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević - jednoglasno. Zlatna arena za montažu dodjeljuje se Marku Ferkoviću za film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević - jednoglasno.

Zlatna arena za kameru dodjeljuje se Svenu Pepeoniku, za film Moj dida je pao s Marsa redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića - jednoglasno. Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu dodjeljuje se Borku Periću, za ulogu Nikice u filmu General redatelja Antuna Vrdoljaka - jednoglasno.

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodjeljuje se Krešimiru Mikiću za ulogu Ministra Stanka Kelave u filmu Koja je ovo Država redatelja Vinka Brešana - jednoglasno. Ovoj se nagradi pridružuje JL STORE koji dodjeljuje set nakita ovogodišnjem dobitniku Zlatne arene za glavnu mušku ulogu.

Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu dodjeljuje se Olgi Pakalović za ulogu Milice u filmu General redatelja Antuna Vrdoljaka - jednoglasno. Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodjeljuje se Hristini Popović za ulogu Franke Anić u filmu Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine - jednoglasno. Ovoj se nagradi pridružuje JL STORE koji dodjeljuje set nakita ovogodišnjoj dobitnici Zlatne arene za glavnu žensku ulogu.

Zlatna arena za scenarij dodjeljuje se Mati Matišiću za film Koja je ova država redatelja Vinka Brešana - jednoglasno. Zlatna arena za režiju dodjeljuje se Dani Budisavljević za film Dnevnik Diane Budisavljević - jednoglasno. Velika Zlatna arena za najbolji film dodjeljuje se filmu Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević produkcijske kuće Hulahop, producentice Miljenka Čogelja i Olinka Vištica - jednoglasno.

Zagrebačka banka dodjeljuje Dani Budisavljević redateljici filma Dnevnik Diane Budisavljević nagradu u iznosu od 30.000 kuna. Teleking i 100 dodjeljuje producenticama filma Dnevnik Diane Budisavljević paket post-produkcijskih usluga: obrada i mastering slike i zvuka u iznosu od 15.000 eura.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA