Spremio je sladoled od čak 500 kuglica za pobjedu Vatrenih

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine pratilo se i u svakom kutku Poreča. Ni domaći ni strani gosti nisu se odvajali od televizora, a kako su naši “vatreni” grabili prema finalu, euforija na ulicama samo je rasla. Pića su se po lokalima točila u potocima, a bilo je i onih koji su zbog prolaska u finale odlučili počastiti prisutne. Jedan od njih je porečki slastičar Đemil Ramadani, koji je napravio navijački sladoled od jagode i limuna. Prije utakmice, dok se još niti nije znao ishod, napravio je divovski sladoled od 500 kuglica crvene i bijele boje. Kasnije ga je besplatno podijelio okupljenima ispred njegove slastičarnice Fontana. Godinu dana kasnije, a prisjećajući se tih trenutaka, ponovno smo posjetili Ramadanija, piše 24sata.

- Kad je Engleska povela oko pete minute, mislio sam da ću dobiti slom živaca. Na velikoj terasi u Decumanovoj ulici postavili smo TV, a ja trčao čas u lokal pa tamo zbog posla - kaže. Ipak dodaje kako je imao osjećaj da je s “vatrenima” na terenu. Na izradu sladoledne skulpture koju je podijelio pred lokalom potaknula ga je euforija.

- Od jutra do mraka tu su moji susjedi pjevali i veselili se obučeni bili u navijačke majce. Za objed smo zajedno pekli, a svima koji su tada došli besplatno dijelili i hamburgere. I onda me naprosto puklo i odlučio sam to napraviti. Onda je kasnije došao i taj veliki dan, finale protiv Francuza i odluka tko će biti prvak svijeta. Da smo onda pobijedili ne znam što bi bio u stanju učiniti. No siguran sam u jedno, vjerojatno bih osim sladoleda i sve ostalo izvadio i besplatno djelio - rekao nam je Đemil, kojeg prijatelji zovu Đimi. - Jedva čekam početak Europskog prvenstva, ali i novi SP. Ako naši kao u Rusiji krenu i doguraju do finala, sve ću napraviti identično, ali na kvadrat. Neću raditi skulpturu od 500 sladolednih kuglica. Nova skulptura će biti još veća i imat će 5000 kugli - ponosno je najavio porečki slastičar za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa