Glorija Paliska ne boji se svojih građana

0
Glorija Paliska s prosvjednicima
Glorija Paliska s prosvjednicima

Tridesetak nezadovoljnih građana okupilo se 16. srpnja ispred sjedišta Općine Raša nezadovoljni stanjem raškog odvodnog kanala. Vjerojatno su se mnogi od njih iznenadili kada se općinska načelnica Glorija Paliska spustila iz svog ureda i hrabro stala među njih i suočila se s njihovim zahtjevima.

Moramo priznati da ovo nije uobičajena situacija, jer političari češće bježe od svojih građana nego što idu među njih, naročito ako su nezadovoljni nekom situacijom. Imali smo nedavno slučajeve po Istri, gdje su prosvjednici pozivali jednog gradonačelnika ispred njegovog ureda a on nije htio izaći pred njih ili slučajeve gdje se na javne tribine s nezadovoljnim građanima slalo zamjenike.

Glorija Paliska je znala da će građani imati mirni prosvjed ispred njenog ureda i komotno je mogla izmisliti neku „neodgodivu obavezu“ pa se kasnije javnosti obratiti priopćenjem ili među građane poslati svoju zamjenicu.

Raška načelnica je nedavno u jednom intervjuu izjavila da joj je politički uzor njemačka kancelarka Angela Merkel. Iako je nezahvalno uspoređivati premijerku jedne velike zemlje s načelnicom jedne male općine, mora se priznati da joj je ovaj potez bio baš 'merkelovski'. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa