Zbog ove priče možda više nećete osuđivati vozače krivo parkiranih auta!

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Na jednoj rovinjskoj Facebook grupi objavljeno je zanimljivo iskustvo jedne trudnice koja je zbog ozljede oka morala iz Rovinja u Pulu na pregled. "Ozlijedila sam oko i morala u Pulu na pregled, prije toga svom doktoru po uputnicu, gdje su mi oko povili i uputili me u Rovinj natrag svom doktoru po recept za lijekove, zatim u ljekarnu. Iz Pule smo se, po najjačem suncu, vratili u Rovinj i svekar, koji me vozio, parkirao je ispred Doma zdravlja na jednom od praznih mjesta za osobe smanjene pokretljivosti, dok ja "skoknem" po recept. Zbog boli u oku, morala sam zatvoriti oba oka te nisam bila u stanju samostalno doći do ulaza u Dom zdravlja. Svekar je vidio da teturam i požurio iz auta do mene, da mi pomogne. Usput budi rečeno: trudnica sam u 7.mj.trudnoće. U DZ-u smo se zadržali maksimalno 20 min, dok svekar nije, napokon, "preko veze" dobio recept za mene, inače bi morali još čekati. Vratili se do auta, a tamo nas dočekalo iznenađenje: kazna za nepropisno parkiranje od 700 kn!", napisala je na Facebooku.

"E, sad...razumijem da smo prekršili zakon i nepropisno parkirali, ali ne razumijem sljedeće: gdje smo mi trebali parkirati?! Za tih nekoliko min, koliko je, zapravo, potrebno da se (ozlijeđenoj) trudnici izda recept, trebali smo tražiti parking po gradu i onda, po onom suncu, ja trudna, sa zatvorenim očima ili svekar, s gihtom, hodati do DZ-a po recept? Zar ne bi bilo logično - i prijeko potrebno - da se osigura par parkirnih mjesta (bar dva!...a i jedno bi bilo bolje od nijednog!) ispred DZ-a koji bi bili rezervirani za takve i slične slučajeve: ozlijeđeni ljudi, osobe smanjene pokretljivosti (u ovom slučaju ja) koje nemaju tu istu naljepnicu na autu, jer im je pokretljivost smanjena u tome trenutku, roditelj s ozlijeđenim djetetom, trudnice, majke s djecom... Zaista je čudno da ispred hitne nema parkinga za osobe koje tu istu hitnu pomoć trebaju!", napisala je ozlijeđena trudnica.

"Odlično pitanje. I rekla bih da nije problem o osobama koje uistinu tu pomoć trebaju, već u onima koji to iskorištavaju i zlouporabljuju. Slična situacija je i s parkirnih mjestom za roditelje s djecom između pošte u apoteke. Jedino "namjensko" mjesto koje isto tako služi za obavljanje brzinskih radnji, a na kojem su vrlo često pakirani automobili koji djecu ne voze", "Ista stvar parking kod Lidl oznaka stoji sa malom djecom tj..djecija kolica tko ima a parkira se tko stigne", "Dom zdravlja bi trebao imati parking samo za pacijente hitne i one koji nisu hitni, nebitno.Nije normalno da kad ideš doktoru 30 min tražiš parking da na kraju parkiraš Bogu iza nogu", komentirali su na Facebooku a iz Grada Rovinja poručili su da su "svjesni i tog problema" i da će "pokušati pronaći rješenje".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa