U funkciji web platforma EU projekta Eco NautiNet

0

Na nedavno održanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula u kampusu tvrtke Infobip – Pangea u Vodnjanu, predstavljena je web-platforma EU projekta Eco NautiNet. Prezentaciju je održao Denis Hrelja, viši stručni suradnik HGK - ŽK Pula, ujedno i voditelj projekta.

Web-platforma koja je dostupna na poveznici econautinet.fsb.hr omogućuje korištenje nekoliko instrumenata i alata za međusobno umrežavanje poduzetnika te njihovo povezivanje s istraživačkim i znanstvenim organizacijama, poduzetničkim i ostalim institucijama radi informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora. Među ostalim, web-platforma uključuje tražilice koje daju uvid u proizvode, tehnologije i specijalizirane usluge članova platforme, modul E-učenje koji omogućava pristup online materijalima koji su se koristili tijekom projekta te uvid u prikaz profila tvrtki putem kojeg se prikazuje ponuda najboljih dostupnih tehnologija, proizvoda, inovacija ili potreba. Za potrebe izrade web-platforme anketirano je više od 150 poduzetnika iz pet zemalja kako bi platforma što više zadovoljila konkretne zahtjeve korisnika.

Popis funkcionalnosti Eco NautiNet platforme nije konačan pa će se platforma razvijati u skladu s potrebama i primjedbama korisnika. Namjera je svih projektnih partnera da Eco NautiNet platforma bude dugoročno vidljiva i svrsihodna svim dionicima nautičkog sektora. I nakon završetka projekta web-platforma bit će na raspolaganju već registriranim, ali i svim budućim korisnicima bez ikakve naknade. Upravno će brojnost korisnika utjecati na kvalitetu informacija koja će se razmijenjivati radi unaprjeđenja poslovanja korisnika. U sklopu projekta, osposobljeni su i tzv. brokeri koji će biti na raspolaganju budućim korisnicima platforme za pomoć prilikom registracije, ali i svima registriranima za podršku pri korištenju web-platforme.

Podsjetimo, Eco NautiNet je projekt br. 398 u u sklopu Interreg Adrion programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. čija je ukupna vrijednost 969.383,80 eura, a koji je započeo 1. veljače 2018. i trajat će 24 mjeseca. U projektu sudjeluje šest partnera iz pet zemljama, a HGK – ŽK Pula projektni je partner. Provedbene  aktivnosti usmjerene su na poboljšanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća nautičkog sektora Jadransko-jonske regije te davanje potpore njihovoj internacionalizaciji i umrežavanju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa