Potjerali ga iz bolnice dan nakon operacije: 'Prijetili su mi policijom'

3
Milenko Banić (foto: Glas Istre)
Milenko Banić (foto: Glas Istre)

Frustracije i stres kojima su izloženi pacijenti i njihovi obitelji, pored bolesti kojom su opterećeni, najbolje opisuje slučaj obitelji Banić iz mjesta Putini nedaleko od Rovinja. Ogorčena i šokirana ponašanjem pojedinih liječnika u KBC-u Rijeka, Ileana Banić prepričala je što je ovaj tjedan doživio njezin 65-godišnji suprug Milenko kojemu je prije 35 godina dijagnosticirana kožna gangrena (Pyoderma gangrenosum), piše Glas Istre.

Zbog čestih izraslina na koži koje treba kirurški odstraniti, Milenko je dosad operiran čak 170 puta, a samo u Puli je prošao 150 operacija. Na preporuku pulskih liječnika, zadnja četiri mjeseca je u tretmanu KBC-a Rijeka, a unazad tjedan dana u Rijeci je dvaput operiran.

- Nažalost, pulski liječnici su nemoćni. Oni su iscrpili sve svoje mogućnosti. Izrasline koje se Milenku pojavljuju po cijelom tijelu oni bi otvorili, očistili, i to bi bilo to. U Rijeci je operiran 1. srpnja, a na preporuku dermatologinje, liječnici su trebali uzeti duboku biopsiju tkiva. Čak im je i suprug prije samog zahvata to napomenuo, no oni su to jednostavno zaboravili. Zato su ga ponovno otvarali nekoliko dana kasnije, što je van svake pameti. Samo dan nakon druge operacije, dok je suprug još ležao na odjelu u bolovima, omamljen od opće anestezije, rečeno mu je da se otpušta kući, priča Ileana Banić.

- Ujutro je stigla vizita u kojoj je bio i neki mladi liječnik koji nije ni pogledao ranu, a kamoli da me pitao kako sam, da li me nešto boli. Pričao je sa sestrom i poručio "previti i poslati kući". Nisam se ni snašao, a on je već izašao iz sobe. Nakon toga je stigla liječnica koja je rekla da mogu otići taksijem ili autobusom, jer sam pokretan. Na koncu je zaprijetila policijom, jer nekome zauzimam krevet, a oni su me otpustili. Nisu oni mene otpustili, već doslovno izbacili!, priča nam ogorčeni Milenko Banić, piše Glas Istre na čijim stranicama pročitajte cijeli članak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa