Izgradnjom ovog velebnog stadiona rukovodit će Ivan Herak

0
Ovako će izgledati stadion od 5 zvjezdica koji će graditi Kinezi (foto: Sportske novosti)
Ovako će izgledati stadion od 5 zvjezdica koji će graditi Kinezi (foto: Sportske novosti)

Kineska tvrtka Z-Run i Velika Gorica nude jedinu priču, što se tiče novih nogometnih i sportskih objekata, koja ovog časa ima konkretne obrise. Kinezi su osnovali tvrtku Eurogate Sport Industries d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a za direktora imenovali Porečana Ivana Heraka. Prije toga grad Velika Gorica oformio je radnu skupinu od deset ljudi na čijem je čelu gradonačelnik Dražen Barišić, a voditelj Nenad Črnko, predsjednik NS Zagrebačke županije i član IO HNS-a, pišu Sportske novosti.

- Sporazum predstavlja inicijalni dokument kojim su potpisnici definirali okvir i modalitete suradnje na području namjeravanih ulaganja Z-Runa u nogometni stadion, kamp, Akademiju, ali i ostale poslovne sadržaje poput hotela, trgovačkog centra i još ponečega. Sve to na lokalitetu neposredno uz postojeći stadion NK Gorice, ukupne površine 374.518 metara kvadratnih, s potencijalom širenja na oko 600 tisuća kvadrata - rekao je Ivan Herak, kojeg najčešće predstavljamo kao negdašnjeg ministra turizma u doba Franje Tuđmana, a ne tako davno radio je u HNS-u.

Sportske novosti ekskluzivno donose fotografije kako bi mogla izgledati arena, stadion s pet zvjezdica kakvog u Hrvatskoj ni izdaleka nema. Djelo je to arhitekta Mirsada Mustedanagića iz Karlovca, on ga je ponudio i prezentirao 3D vizualizaciju i Z-Runu i u Velikoj Gorici, no to nije konačno rješenje jer provest će se javni natječaj, javljaju Sportske novosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa