Radnicima Pola Textilea bit će ponuđena nova radna mjesta

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Za gotovo 170 radnika 'Pola Textile', smještenog u Slobodnoj zoni luke Pula, s rujnom završava radni vijek u tom pogonu. Vlasnik će im isplatiti otpremnine i odradit će otkazni rok. Dobra je vijest što će radnice biti zbrinute to jest zaposlene u drugim firmama. "Upoznati smo s cijelom situacijom i već smo odradili prve razgovore, koji su otvorili nove mogućnosti", rekla je za Radio Pulu predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

"Razgovarali smo s poslodavcima koji imaju potrebu za kvalitetnom industrijskom radnom snagom, pojašnjava Jaklin Majetić. Vlasnici 'Pola Textila' otvoreni su za razgovore s poslodavcima. Zna se da je u industrijekoj zoni Labinštine značajna potreba za radnicima, pa razgovaramo i o tome da pronađemo sredstva za plaćanje troškova prijevoza što bi bio dodatni motiv i radnicima i poslodavcima kojima bi bio smanjen trošak prijevoza", kaže Jaklin Majetić.

"Dobro je što će radnici moći biti zaposleni", ističe predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić. I radnicima koji žele napustiti firmu prije otkaznog bit će isplaćena otpremnina. "Dobro je i da se tim radnicima već javljaju poslodavci koji bi im omogućili rad, tako da nema velike opasnosti da će biti problem s njihovim zbrinjavanjem. Radnici su sve ovo i očekivali jer u posljednjoj godini dana nije bilo velike proizvodnje, osjetio se manjak posla", kaže Cvitić. 

"Ono što zabrinjava jest da se industrija gasi, uključujući Uljanik. Pula i Istra praktički postaju uslužne destinacije gdje funkcioniraju turizam i trgovina", ističe Cvitić. "Gotovo u svim sektorima u Istri nedostaje radnika", kaže Jasna Jaklin Majetić, od transporta, građevinarstva, prerađivačke industrije – stoga poslodavci radnicima trebaju dati veće plaće i prihvatljive uvjete rada, javlja Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa