prijatelj o ocu preminule curice:

'Suditi je nepotrebno jer je njemu sada najteže i treba to izdržati'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Velika tuga obavila je Rovinjsko Selo i Sutivanac zbog smrti četverogodišnje djevojčice koja je prošlog četvrtka bila dva sata u užarenom autu. Djevojčica se od petka borila za život, ali nažalost, na kraju joj nije bilo spasa. U ponedjeljak poslijepodne podlegla je posljedicama toplinskog udara i dehidracije u riječkoj bolnici Kantrida, piše Jutarnji.hr.

Do tragedije je došlo jer ju je njezin 33-godišnji otac ostavio da spava na parkiralištu u automobilu ispred njegova frizerskog salona u Rovinjskom Selu. Budući da ondje ima salon i jednu zaposlenicu, svaki dan je putovao na posao iz tridesetak kilometara udaljenog mjesta u kojem živi s trudnom suprugom i još jednim djetetom. Frizerski salon u utorak je bio zatvoren, a na vratima je stajalo da će biti zatvoren do daljnjega. Očevi prijatelji i sumještani su šokirani, potreseni, tužni. Tim više što se to dogodilo točno na ulazu u frizerski salon.

- On je operirao koljeno i taj dan je trebao doći raditi. Bila je gužva, curica je zaspala u autu, on je ušao u salon i počeo raditi. Auto je bio parkiran odmah do ulaza u salon, tako da vjerojatno može vidjeti je li mu se kći probudila. Budući da su u ulici radovi, zatvorio joj je prozor kako prašina ne bi ulazila u automobil. Mislio je da spava. A onda su radnici koji rade tu na gradilištu vidjeli da nešto s njom nije u redu i pozvali pomoć. Ostalo znate - kazao nam je frizerov prijatelj i član tamošnjeg mjesnog odbora Emil Radovan, koji je izrazio sućut obitelji.

Naime, poslije toga otac je hitno nazvao Hitnu pomoć, djevojčica je odmah prenesena u salon koji je bio klimatiziran te je prevezena u Opću bolnicu Pula. Tu je stabilizirana, da bi se hitno prevezla u riječku bolnicu Kantrida gdje je tri dana bila kritično te su joj počeli otkazivali organi. Preminula je u ponedjeljak oko 15 sati. - Oca i obitelj svi znamo i nemamo nijednu ružnu riječ za njih. On je bio uzoran otac i za djecu bi bio dao sve. Suditi je nepotrebno jer je njemu sada najteže i treba to izdržati. Tragedija je velika i svi smo potreseni. On je bio veseljak, pola sela se kod njega šišalo - kazao je.

Potreseni su i drugi susjedi. Najmodavac njegova salona i prvi susjed također je u šoku i kaže da nikada s njime nije imao nikakvih problema te da mu je bio poput drugog sina, tim više što je bio dobar prijatelj s njegovim sinom. - Što da vam kažem. Teška tragedija. Ne znam detalje, ali ljudi sada svašta govore. Ja znam da polovica toga nije istina jer je on bio dobar i savjestan. Znam da je bio na porođaju te male curice i da je zavezao pupkovinu. Imaju još jedno dijete i još jedno na putu i sada će to biti sve jako teško prebroditi. Njegovi roditelji žive tu, u Rovinjskom Selu, ali nema ih već danima. Vjerojatno su bili u bolnici i sada su kod njih doma - kazao je njegov prvi susjed.

- Nije se to trebalo dogoditi i to je strašno. Curica nije bila u vrtiću nekoliko dana jer je bila nešto bolesna i baš je taj dan trebao s njom ići na more, ali je hitno morao do salona. I sam ne zna kako se to moglo dogoditi - pričaju nam njegovi prijatelji pred kućom ožalošćene obitelji, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa