razgovor s povodom

Ivan Herak postao predavač na prestižnoj švicarskoj poslovnoj školi

0
Ivan Herak (foto: Facebook)
Ivan Herak (foto: Facebook)

Slijedom medijske objave da je Porečan doc.dr.sc. Ivan Herak imenovan predavačem na prestižnoj švicarskoj poslovnoj školi, Swiss Scholl of Business and Managemant (SSBM) u Ženevi, gdje je nositelj kolegija Organizacijsko ponašanje (Organizational behavior), zamolili smo ga za kraći razgovor.

* Možete li ukratko predstaviti SSBM?
- Swiss School of Business and Management (SSBM) je globalna, inovativna i jedinstvena poslovna škola sa studentima iz cijelog svijeta. Swiss School of Business and Management nalazi se u središtu financijskog poslovanja u Ženevi, te je utemeljena na dugogodišnjem poslovnom, istraživačkom i predavačkom iskustvu utemeljitelja škole.Vizija škole je biti inovativna i međunarodna poslovna i menadžerska škola koja nudi vrhunska istraživanja, praksu i obrazovanje. Programi SSBM-a,prilagođeni su poslovnoj stvarnosti i osmišljeni  s više od 30 industrijskih partnera.

Misija SSBM-a je stvoriti okruženje izvrsnosti u obrazovanju koje priprema studente za uspjeh. U SSBM-u  se snažno cijeni intelektualni izazov i akademska postignuća, kreativno i neovisno razmišljanje, uzajamno poštovanje između učenika i predavača, duboko poštovanje prema svakom pojedincu i različitost.

* Osim u Švicarskoj,jeli SSBM prisutan i u nekim drugim zemljama?
- SSBM je trenutno prisutan u više od 11 zemalja gdje se nude različiti SSBM edukativni programi u suradnji s renomiranim školama (na primjer KROK University Ukraine, Albanian University, M-Gibes Ghana, itd.).

* Razmišlja li se i o otvaranju studija SSBM-aa i u Hrvatskoj?
- Da, od jeseni biti će moguće pohađati SSBM i u Zagrebu. Interes za studij na SSBM je ogroman.

* Iz kojih zemalja dolaze predavači na SSBM?
- SSBM je poslovno-menadžerska škola utemeljena na znanju predavača koji dolaze s nekih od najprestižnijih sveučilišta diljem svijeta (na primjer Indiana University, USA, University of Florence, Italy, Penn State, USA, State University of New York, USA, University of Michigan, USA, itd.). U prosjeku većina njih već više od 15 godina ima iskustva u radu s raznim međunarodnim tvrtkama. Ta činjenica pomaže da se ostvari vrhunsko iskustvo učenja koje će imati izravan utjecaj na profesionalni razvoj polaznika škole. Predavači i suradnici SSBM-a pružili su usluge savjetovanja, podučavanja i projektnih usluga za više od 70 međunarodnih i domaćih kompanija.

* Koje kompanije su ušle u strateško partnerstvo sa SSBM?
- Jedan od strateških ciljeva SSBM-a je imati čvrste veze s vodećim kompanijama diljem svijeta. Stoga smo partneri s brojnim industrijskim liderima u oblikovanju naših obrazovnih programa. Naš strateški partner u realizaciji MBA programa u Adriatic regiji je Deloitte, član Big 4, i jedna od najvećih konzultantskih tvrtki u svijetu.Suradnja s Deloitte-om je jedinstveni način suradnje akademskog svijeta s vrhunskim stručnjacima, kroz koji naši studenti imaju pristup jednom novom, inovativnom i drugačijem iskustvu učenja i otkrivanja novog znanja kroz sinergiju poslovne škole s industrijskim partnerima.

* Koje mogućnosti i modele studiranja nudi SSBM?
- SSBM nudi online o offline/kampus edukacije kroz MBA i doktorski programe. Za Online edukacije tehnologija koja se koristi je ista kao što ju koriste Harvard i MIT i samim tim pruža vrhunsko iskustvo učenja studentima. SSBM je uveo novitet na tržištu pružajući svim studentima mogućnost kombiniranja učenja putem online/interneta platforme ili offline kroz kampus način u Zagrebu dajući veliku fleksibilnost studentima koji ne mogu fizički prisustvovati svim predavanjima. Ovim inovativnim pristupom (Blended MBA), studentima se omogućava novi i jedinstven način studiranja zadržavajući visoku kvalitetu predavanja.

* Koliko iznose školarine za studij na SSBM-u?
- SSBM nudi različite Master of Business Administration (MBA) i Doctora of Business Administration (DBA) programe. Online MBA nudi 3 programa (Standard 5.000EUR, Global  9.000 EUR i Executive 13.000 EUR), Kampus/Offline MBA program u Zagrebu ima 3 opcije (Blended 6.500EUR, Global 7.000EUR i Executive 7.500EUR). Global MBA program je za osobe do 5 godina radnog iskustva, Executive MBA je za osobe iznad 5 godina radnog iskustva dok je Blended kombinacija online i offline načina učenja koji je posbeno prikladna za sve one koji žele zadržati određenu dozu fleksibilnosti. Uz MBA programe, SSBM nudi i DBA programe kao i niz specijaliziranih edukacijskih programa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa