Kreće Dvigrad Tour:

Turiste će dočekivati posljednji fratar i gusar Henry Morgan

0

U Dvigradu će se u četvrtak, 11. srpnja u 20.00 sati održati prvi Dvigrad Tour – interpretacijska šetnja ovim srednjovjekovnim gradom tijekom koje će posjetitelji na zabavno-edukativan način moći saznati sve zanimljivosti koje se vežu uz povijest Dvigrada, ali i priče i legende po kojima je ovaj kulturno-povijesni lokalitet poznat.

Naime, u suradnji Turističke zajednice Općine Kanfanar i projekta Istra Inspirit koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije u sklopu Odjela za kulturno-doživljajni turizam, osmišljene su interpretacijske ture kojima je cilj kroz koncept storytellinga na zabavan i nesvakidašnji način predstaviti povijest Dvigrada.

Posjetitelje Dvigrad Toura tako će na više punktova u Dvigradu dočekivati interpretatori baštine, kostimirani u stanovnike Dvigrada i likove iz dvigradskih priča i legendi, poput svećenika koji je posljednji ostao u Dvigradu nakon njegova napuštanja, stanovnika oboljelih od kuge, štriga i štriguna, ali i poznatog gusara Henrya Morgana koji je, prema legendi, upravo na ovom području sakrio svoje blago.

Uz poruku da je poznato „Morganovo blago“ zapravo bogata kulturno-povijesna baština ovoga kraja i da se blago nalazi u svima nama, posjetitelje će se  educirati o stvarnim povijesnim činjenicama koje se vežu uz Dvigrad, a bogata prošlost ovoga grada bit će predstavljena na interaktivan i zanimljiv način. Scenarij za interpretativnu šetnju Dvigradom potpisuje Petra B. Blašković, a isti je temeljen na stvarnim povijesnim činjenicama iz više povijesnih izvora, prvenstveno Dvigradskog statuta koji detaljno opisuje životne običaje te pravila i zakone koji su vrijedili u Dvigradu nekada.

Nakon prvog Dvigrad Toura, sljedeća je tura predviđena za 8. kolovoza, a potom i za 22. kolovoza. Sve su ture besplatne i organizirane na engleskom jeziku, a prijave su obaveze te se zaprimaju na e-mail: info@visitkanfanar.hr

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA