'Pakleni' duo

Znate li što već 12 godina povezuje Alena Vitasovića i Lidiju Bačić?

0
Foto: 100posto.hr
Foto: 100posto.hr

Slavljenik Alen Vitasović danas na rođendanskoj torti gasi 51 svjećicu, i, kako sam kaže - 'pod stare dane' snima pjesmu i spot s Lidijom Bačić. 'Lijepo veoma. Pod stare dane. Valjda ću preživjeti', napisao je Vitasović na svom Facebooku povodom dueta s bombastičnom Lille. U komentarima je otkrio i da je s Lidijom prijatelj već dvanaest godina te da je poštuje jer je pravi borac. 'I odlična pjevačica. I ja sam isto, bez lažne skromnosti. Pjesma je lijepa, inače ne bi prihvatio suradnju', dodaje najpoznatiji istarski estradnjak, donosi 100posto.hr.

'Imam osjećaj da se bojite za mene! Lidija je lijepa i to je dovoljno. A ja, najljepši i najbolji. Sutra 51 godina. Čega da se bojim? Malo me jedino brine da lijepo pjevamo, i hoćemo', poručio je obožavateljima koji su ga bodrili povodom tog dueta. Mogao bi to biti, procjenjuje se, pravi ljetni hit.

Promicatelj čakavice i Istre

Inače, ovaj slavljenik glazbenu karijeru počeo je zaista rano, s već 12 godina osnovao je svoj prvi bend. Saksofon i klavir svira sjajno, a kao petogodišnjak pokazivao je interes i za harmoniku. Tijekom rada na radiju kao glazbeni urednik upoznaje Livia Morosina, i tada kreće suradnja koja će uskoro pokoriti hrvatski glazbeni prostor. Već 1993. godine s hitom 'Ne moren bež nje', Vitasović je osvojio cijelu zemlju i dobio status velike zvijezde. Veliki je promicatelj čakavice i svog istarskog kraja, a nagrađen je davnih dana za osobit doprinos kulturi Republike Hrvatske.

Unatoč svim problemima s kojima se tijekom duge karijere nosio, Vitasović je sve izdržao i održao karijeru. Ipak, da nije bilo njegovog problema s alkoholom, Vitasović bi postigao i puno više. 'Imam preko 50 godina, znate da sam u glazbi već skoro 40. Počeo sam gubiti noći s malo više od 10 godina, neki put sam stvarno umoran. Danas koncerti počinju kasno, oko jedan ujutro i traju do skoro pet, teško je izdržati tempo, ali kad se popnem na pozornicu - sve zaboravim i uživam! Ljudi kad me vide misle da je meni super, na televiziji sam, popularan... Ali, nije to samo to što svi vide. Morate davati intervjue, komunicirati s medijima, morate slikati Selfieje s fanovima, postoji taj dio posla koji i umara. Ja bi najradije sve preskočio i samo skočio na stage, ali to ne ide tako. Mučno je to kad se nakupe još tolike godine! No, tako je kod svakog posla koji se radi pošteno', jasan je glazbenik bio u intervjuu koji smo prošle godine odradili s njim povodom njegovog godišnjeg koncerta u Saxu.

Uz pomoć stručnjaka nosi se s problemima, a sa Sandrom dijeli i dobro i zlo

Priznao nam je tada da se s alkoholom, ali i svime što posao glazbenika nosi - lakše bori uz pomoć stručnjaka. ''Jednom mjesečno razgovaram s doktorom Torreom, on mi puno pomaže. Pomaže mi da se lakše nosim sa svime što me okružuje, koncertima, ljudima. Ali, i da manje pijem. Pametan je to potez. Odeš malo tamo, odmoriš se, razgovaraš. Smatram i savjetujem svima, zaista puno pomogne. Pisalo se o svemu tome previše, shvaćam da je zanimljivo, ali evo, zadnje vrijeme ništa ne pijem. Na koncertima nimalo. Popijem tu i tamo bevandu iza večere, ali minimalno', rekao je.

Povjerio nam je tada i da su mu najveća podrška njegova djeca i supruga Sandra. O njihovom odnosu puno se piše i spekulira, navodno se malo rastaju pa sastaju, no Vitasović i dalje voli učiteljicu koju je upoznao prije dana svoje najveće slave. 'Kad smo se Sandra i ja upoznali, nisam bio toliko popularan, prve dvije godine veze pogotovo. Stoga joj je kasnije sve bio šok. Ona je učiteljica, a svijet estrade nije normalan. Šok joj je to bio. Znate i sami da većina estradnih brakova puca, ja sam ponosan što naš nije, već još traje i držimo se skupa', pričao je glazbenik za 100posto.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa