Besplatno razgledavanje Monte Madone, Vodnjana i Žminja

0

Turističke zajednice Općine Ližnjana, Žminja i grada Vodnjana nastavljaju i ove sezone s organizacijom besplatnih razgleda Monte Madone, Vodnjana i Žminja u suradnji s turističkim vodičima za sve posjetitelje i turiste. Turističke zajednice ovakvim besplatnim razgledima promoviraju svoja mjesta i njihove prirodne, povijesne i gastronomske posebnosti. Za sve zainteresirane posjetitelje vođenja su besplatna, a odvijati će se na stranim jezicima, od srpnja do sredine rujna. Navedena vođenja početkom godine organizirana su i za privatne iznajmljivače s područja navedenih turističkih zajednica, kako bi iznajmljivači postali svojevrsni ambasadori turizma svojega područja.

U Šišanu će posjetitelji moći zakoračiti u podzemni objekt Monte Madonna građen 1950-ih i 1960-ih godina u jeku hladnoratovske ere kao zaštitni atomsko nuklearni podzemni fortifikacijski objekt. Okupljanje je ispred zgrade na Monte Madonni u 10 sati kada se kreće sa razgledavanjem uz pratnju vodiča.

U Vodnjanu je organizirano besplatno stručno vodstvo uz  licenciranog vodiča na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Sudionici vođenja moći će saznati zašto Vodnjance nazivaju Bumbarima, što se to krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica u Istri, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem u svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još mnogo toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom.

U Žminju, uz licencirane lokalne vodičkinje, sudionici će posjetiti Kapelu Svetog Trojstva oslikanu freskama, kao i crkvu Svetog Antuna opata iz 1381. godine. Taklođer, imati će priliku hodati oko starih zidina koje opasuju jezgru Žminja, a prolazeći “Štradom” slušati će priču o stvarnom životu istarskog čovjeka. Posjetiti će još i Žminjsku Kulu, mljekaru Latus i ukoliko žele, sudjelovati na biciklističkoj turi “The Taste of Žminj Tradition”, dugačkoj 16 km.

Potaknuti prošlogodišnjim pozitivnim iskustvom i ove godine nastavlja se promocija privatnog sektora, točnije pružatelja usluga poput OPG-ova, ugostitelja, najma bicikala, tenis terena i sl. 

Sudionici razgledavanja dobiti će kupone sa istaknutim popustima kod subjekata partnera, pa će tako na području općine Ližnjan moći iskoristiti popuste u  B.R.B.sport u Šišanu na uslugu servisa bicikla i na njihov najam kao i na odjeću koja nije na akciji. Restaurant Bodulka, ugostiteljski obrt Mario, Stari Cok, Kaminada, La Piazza i Stari Ribar daju popust na konzumaciju, OPG- u Traulin u Šišanu na sav asortiman, a Tenis klub Ližnjan nudi 10 % popusta na najam terena.

Na području grada Vodnjana, popusti se ostvaruju na asortiman te dobivaju boćicu lavande za kupnju iznad 600 kn u Uljari Tonin. Popuste na sav asortiman daju i Teraboto, Giachin, Meloto, San Antonio, Cossara, Burin i La Bronza. Bonovi omogućavaju besplatnu vođenu degustaciju maslinovog ulja u Bristu, dok se može ostvariti popust na konzumaciju u restoranu kod Milana dok u Guranisu domaći i strani turisti dobivaju poklon vrećicu na potrošenih 100 kn, a u Fitoaromi besplatnu prezentaciju proizvoda i piće dobrodošlice.

Žminjski partneri nude popuste na konzumaciju u Caffe baru Dani, Citty Cafeu Žminj, Žminjskoj oštariji i Restoranu pod Ladonjon. Na kupnju suhomesnatih proizvoda u OPG- u Žminjski gušti putem bona također se ostvaruje popust kao i na ulaznice u Špilju Feštinsko kraljevstvo dok Mljekara Latus srijedom, svaki puni sat od 10 do 16 h, za 75 kn po osobi nudi aperitiv, jogurt, pet vrsta sira, vino i desert. Popusti za korištenje usluga Pedalistre također se nalaze na bonovima.

Sve informacije o zajedničkoj suradnji Ližnjana, Vodnjana i Žminja, osim na zajedničkom letku u svakoj od turističkih zajednica, pronaći možete i na njihovim stranicama te društvenim mrežama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa