Zagrebački solisti otvaraju novu sezonu koncerata u Eufrazijani

0

Sezona koncerata u Eufrazijevoj bazilici, ove godine slavi svoje 58. izdanje, a ljubitelje klasične glazbe na svečanom koncertu otvaranja koji će se održati u utorak, 09. srpnja 2019. u 21 sat u porečkoj katedrali očekuje plava poslastica – koncert Zagrebačkih solista. Više od pola stoljeća glazba i arhitektura spajaju se u ovom prostoru stvarajući sinergiju koja očarava generacije ljubitelja klasične glazbe. Mnogi još pamte impresivan nastup Zagrebačkih solista tijekom otvaranja 50. izdanja sezone koncerata u Eufrazijani, te će publika sigurno uživati i u predstojećem nastupu.

Zagrebački solisti trenutno nastupaju u sastavu: Sreten Krstić, koncertni majstor, Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Saki Kodama, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin na violinama, Hrvoje Philips, Marko Otmačić na violama, Smiljan Mrčela i Jasen Chelfi na violončelu, te Mario Ivelja na kontrabasu.

Šezdeset i pet godina uspješnoga djelovanja ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe može se zahvaliti brojnim sjajnim glazbenicima koji su, u određenome razdoblju, zauzimali mjesto članova Zagrebačkih solista, a ono što sve članove – prošle, sadašnje i buduće, sasvim sigurno ujedinjuje, jest vrhunska razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, a napose komornome muziciranju.

U Poreču su još nastupali i tijekom nekoliko izdanja međunarodnog violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“, a slavni je maestro i sam bio umjetnički voditelj ovog ansambla kada je osnovan 1953. godine. Organizator je Pučko otvoreno učilište Poreč.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa