Igrao rukomet u Njemačkoj, sad vozi Uber u Puli: 'Isplativije je'

2
Luka Vlaho (foto: Jutarnji list)
Luka Vlaho (foto: Jutarnji list)

Luka Vlaho ima 23 godine i živi u Puli, a na pitanje čime se bavi u životu, iako će se kasnije ispostaviti da je odgovor na to pitanje složeniji, odgovara da je – rukometaš. Luka je, naime, talentirani rukometni golman koji brani u drugoligašu iz Rovinja. “To je trenutno polu-profesionalna razina, ali igrao sam ranije profesionalno u Labinu, u Metkoviću i u Njemačkoj. U mlađim kategorijama pozivan sam u kampove reprezentacije, a sada sam nedavno baš položio za rukometnog trenera”, govori Luka za Jutarnji.

Rukomet nije isplativ poput nekih drugih sportova, pa je bez obzira na talent, relativno teško doći do razina na kojoj je zarada dovoljna za život. “Recimo, ja sam u Njemačkoj igrao profesionalno, ali kada se na papir stavi koliko tamo košta život, a koliko se u rukometu može zaraditi, ispostavi se da mi je isplativije biti u Hrvatskoj”, pojašnjava.

“Imam kuma na obali koji vozi preko Ubera, on mi je ispričao da se može lijepo zaraditi. Naravno, ako voziš. On me potaknuo da kupim auto, otvorim obrt i krenem voziti”, priča. Prije no što je otvorio obrt, prošao je obuku u Poduzetničkom start centru.

Kod vožnje preko Ubera najviše mu se sviđa što svaki dan dolazi u kontakt s velikim brojem ljudi. “Ja volim raditi s ljudima. Oduvijek sam to volio. U moj auto kroz dan sjedne i do 30 - 40 ljudi. Dobro se osjećam dok vozim. Šalim se da je moj auto moja kancelarija. Upoznajem tako i svoj grad. Kada imam trening, odvezem se do Rovinja. Tamo sam isto dobio dozvolu od grada, pa usput odradim i poneku vožnju”, ispričao je Luka za Jutarnji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA