Premještaji u crkvi: Evo koja mjesta dobivaju nove župnike!

0
Ilustracija (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Ilustracija (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Odlukom ordinarija mons. Dražena Kutleše, Biskupski ordinarijat u Poreču izdao je dekrete razrješenja i imenovanja, te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Vlč. Luka Pranjić razrješuje se službe župnika župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstielja u Dajli i ravnatelja Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, te odlazi u misije u Ekvador. Vlč. Ante Žufić razrješuje se službe župnika župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku, te se umirovljuje.

Preč. Milivoj Koren razrješuje se službe župnika župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, te se umirovljuje. Preč. Marijan Pamić razrješuje se službe župnika župa Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi, te se umirovljuje.

Vlč. Maksimilijan Buždon razrješuje se službe župnika župe BDM Gospe od Mora u Puli, te se imenuje župnikom župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstitelja u Dajli i ravnateljem Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije. Vlč. Goran Levak razrješuje se službe župnog vikara župe Sv. Pavla u Puli, zamjenika ravnatelja Svećeničkog doma „Betanija“ i duhovnog pomoćnika u župi Vodnjan, te se imenuje župnim upraviteljem župe BDM Gospe od Mora u Puli.

Vlč. Joško Listeš razrješuje se službe župnika župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani, te se imenuje župnikom župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru. Vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnog upravitelja župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, vicekancelara Biskupije, ekonoma Biskupskog doma i Ordinarijata u Poreču, te se imenuje župnikom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

Vlč. Joel Catary razrješuje se službe župnika župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru, te se imenuje župnim upraviteljem župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani. Vlč. Dariusz Szymanski razrješuje se službe župnika župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači, te se imenuje župnikom župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku.

Vlč. Blaž Bošnjaković imenuje se župnikom župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači. Vlč. Marcin Madej razrješuje se službe župnog vikara u župama Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni, te se imenuje župnim vikarom župaa Gospe Fatimske u Labinu, Presvetog Srca Isusova – Labin Marcilnica, Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači.

Vlč. Mauro Boccadoro razrješuje se službe župnog vikara u župama Uznesenja BDM u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu, te se imenuje župnim vikarom župa Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni. Vlč. Darko Kovačević mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Vida i drugova mučenika u Gračišću, Gospe od Zdravlja u Grdoselu, Rođenja BDM u Zarečju i Sv. Mohora i Fortunata mučenika u Lindaru.

Vlč. Zoran Cetinić mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi. Vlč. Branimir Šapina mladomisnik imenuje se župnim vikarom župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

Nakon mise koncert na trgu u Puli

Premještaji i novi raspored službi objavljuje se 3. srpnja, o  svetkovini sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule. Svečano koncelebrirano misno slavlje 3. srpnja s početkom u 19 sati predvodit će mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik HBK, u koncelebraciji s porečkim i pulskim ordinarijem mons. dr. Draženom Kutlešom, porečkim i pulskim biskupom u miru mons. Ivanom Milovanom te svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Nakon mise, u 20.30 sati, na Trgu sv. Tome, ispred katedrale, uslijedit će koncert duhovne glazbe, a nastupit će Grupa Emanuel i Ante Cash.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa