Održali su vezu: Ne postoji recept, ali ljubavi i kemije mora biti

0
Massimo Savić sa suprugom Eni Kondić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Massimo Savić sa suprugom Eni Kondić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Svake godine u Hrvatskoj se priča o sve manjem broju sklopljenih brakova, ali i sve češćim razvodima. U moru takvih vijesti i u vremenu sve površnijih veza, parovi koji su svoju ljubav uspjeli očuvati više od desetljeća postaju svjetlo u mraku. Pogotovo među celebovima, koji nas često iznenade brzim brakovima i prekidima. Ovo su neki parovi s naše scene koji se vole više od 15 godina, piše 100posto. Prenosimo one vezane uz Istru, a cijelu listu pogledajte na 100posto.

Eni i Massimo Savić

Glazbenik je mlad počeo karijeru, a imao je i neke veze s poznatim kolegicama kao što je Bebi Dol, no već više od 25 godina traje njegova ljubav s Eni Savić. Upoznali su se osamdesetih godina, kad je Eni pisala pjesme za Josipu Lisac i druge izvođače. Slučajno su se u isto vrijeme našli u kući aranžera Krešimira Klemenčića.

"Prije nje sam stvarno bio idiot. Ona je bila ta koja mi je rekla da određene knjige moram pročitati. Iz primjera njene obitelji, jer moja je bila disfunkcionalna, shvatio sam kako se ponaša glava obitelji. Ako hoćete da su vam djeca dobro i da rastu bez kompleksa, morate biti otvoreni s njima. Prvo što smo htjeli da postići kod naše kćeri Mirne je da se nama prvo obrati kada bude u bilo kakvom problemu. Nema skrivanja ničega od nas", rekao je Massimo.

U to je vrijeme eksperimentirao s drogama, kao i mnogi kolege na sceni, no kasnije je priznao da je upravo zbog svoje obitelji prestao s time. "Kad ste mladi, imate potrebu isprobavati svoje granice. Tražite se i ta potraga može završiti ovako ili onako. Imao sam sreću da je u moj život ušla Eni, potom je tu došla i moja kćer Mirna. Ljubav, kao i spoznaja o tome što je obitelj i što sve treba kako bi ona opstala bili su moj motiv da negativnu fazu ostavim iza sebe", rekao je.

Pjevač uvijek s divljenjem govori o supruzi, za nju kaže da je najinteligentnije biće koje zna te da je njegov heroj, a što se tiče recepta sretnog braka, evo što je rekao: "Nema tajne. Treba biti džentlmen, treba slijediti moralnost, čovjek treba biti čovjek, a ne životinja i to su moji postulati. Mislim da sam imao jako puno sreće, sreća je definitivno veliki faktor u mom braku koji se održao 25 godina. Vidjet ćemo što će biti dalje", zaključuje Massimo.

Lenka Udovički i Rade Šerbedžija

Fatalna ljubav dogodila se ovom glumačkom paru, takva da ni razlika od 20 godina nije imala nikakav faktor. Upoznali su se 1990. godine u Subotici,. Rade je bio etablirani glumac, a Lenka tek diplomirana redateljica. On je na festivalu u Subotici radio "Kralja Edipa", a ona manju predstavu.

"Radila sam s njegovim studentima s novosadske akademije. Jedan dan smo se susreli u tajništvu teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htjela sam s njime o tome osobno razgovarati. On je imao 43, a ja 23 godine. Oduvijek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu", ispričala je redateljica. Naime, nije na prvu bila impresionirana Radom, dok je on odmah nju primijetio, a kolegica Inge Appelt dobacila mu je kako bi "tu malu mogao oženiti".

"Bila je neka kemija, mada sam ja imala neke predrasude kad sam otišla u Suboticu, tek sam bila završila Akademiju. Više me privlačila neka alternativna scena i neke nepriznate i nepoznate vrijednosti. Avangarda je bila pravac u kojem sam razmišljala, sva sam nešto bila u fazonu rušenja priznatih vrijednosti. Rade je glumac koji je toliko priznat, voljen, koji je mnogo postigao pa se nije uklapao u moje ideje o svijetu. Potpuno me razoružala ta njegova jednostavnost, iskrenost i čistoća, neki skoro dječački duh. Baš me osvojio kao čovjek", rekla je kasnije Lenka.

Par ima tri kćeri, živjeli su isprva u Beogradu, a zatim su bježali u London, Los Angeles pa konačno u Hrvatsku, u Rijeku. Ona je priznala kako je zbog njega i obitelji zapostavila svoju redateljsku karijeru, no zbog toga nije požalila, piše 100posto.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa