Svečani prijem izvrsnih učenika umaških osnovnih škola

0
Osnovnoškolci na prijemu u Gradu Umagu
Osnovnoškolci na prijemu u Gradu Umagu

Grad Umag svake godine tradicionalno nagrađuje učenike koji su s odličnim uspjehom završili sve razrede osnovne škole te učenike koji su tijekom školske godine ostvarili iznimne rezultate na državnim natjecanjima. Ovim je povodom gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese 2. srpnja priredio svečani prijem u Gradskoj vijećnici.

Učenicama i učenicima Osnovne škole Marije i Line Umag te učenicama i učenicima Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ Umag koji su s odličnim uspjehom završili sve razrede osnovne škole uručena je novčana nagrada u pojedinačnom iznosu od 500 kuna, zasluženo priznanje te knjiga "Čarobnim prahom posuti" autorice Vesne Kiseljak Varelije.

U školskoj godini 2018./19. s odličnim uspjehom sve razrede osnovne škole završilo je ukupno 24 učenika, od kojih devetnaestero iz Osnovne škole Marije i Line te petero iz Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei".

Učenici OŠ Marije i Line koji su s odličnim uspjehom prošli sve razrede osnovne škole jesu: Toni Allakaj, Mikela Banko, Lana Božić, Nensi Dokoza, Laura Jeger,  Katja Krezić, Corinn Makovac, Lucija Škopac, Tia Turković, Ines Čikeš, Marko Kamba, Ivan Pijak, Katarina Tarasenko, Astrid Zubin, Elisa Simoni, Lana Šustereiter, Mia Fabijanić, Anna Maria Manin te Rea Tišljarec. Učenici Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei" koji su s odličnim uspjehom završili sve razrede osnovne škole jesu: Lucia Bufardeci, Matea Korenika, Lucio Laganis, Joan Marfan te Gaia Zec.

Učenici umaških osnovnih škola uspješno su sudjelovali na brojnim natjecanjima i smotrama. Tako među zapaženim rezultatima valja istaknuti osvojeno 3. mjesto na Državnom natjecanju Podmlatka Crvenog križa u Našicama, u vodstvu mentorice, stručne suradnice Sanja Hećimović Šestan, dipl. soc. ped.  Članovi ekipe bili su sljedeći učenici OŠ Marije i Line: Danijela Đorđević, Nino Davidović Lutsch, Dean Miloš, Astrid Zubin, Edita Dautović i Ermina Šarić.

Učenici OŠ Marije i Line osvojili su i 1. mjesto  na natjecanju školskih sportskih društava u rukometu za dječake održanom u Poreču. Mentor je bio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Dražen Lekšan, prof. Momčad su činili: Danijel Rajković, Daniel Černeka, Petar Krupić, Gabrijel Pratljačić, Sven Štefanek, Marko Ritoša, Marko Kamba, Aaron Majkovica, Fran Josipović, Zoran Buršić, Ivan Galović, Lucio Zakinja, Vedran Buršić i Vedran Galović.

Učenica Mikela Banko osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika u Zadru, a mentorica je bila Jasenka Ružić, prof. Učenicima, sudionicima na državnim natjecanjima uručeno je priznanje i knjiga iz naklade Gradske knjižnice Umag. U Umagu se svake godine priznanja uručuju velikom broju vrijednih učenika koji predstavljaju budućnost umaške zajednice, a čiji se rezultati marljivog rada i truda u konačnici reflektiraju i na kvalitetu života cjelokupne zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa