Otvorena izložba porečke amaterske slikarice i liječnice Slavice Ezgeta

0

Veliko zanimanje izazvalo je otvaranje izložbe porečke liječnice i amaterske slikarice Slavice Ezgeta, koja se 1.7. u Galiji predstavlja ciklusom radova pod nazivom Boje ljeta, piše portal Parentium. U nastavku prenosimo izvješće.

-Mnogi od ovih radova su pečati s ex tempora na kojima sam sudjelovala - u Piranu, Novigradu i drugdje. Čovjek pobjeđuje vlastitu lijenost ako počne nešto raditi. A kad pobijedi vlastitu lijenost, onda nešto stvori. I tako sam ja nešto stvarala u Poreču, nešto u Funtani, nešto za našu likovnu udrugu, u povodu Sv. Maura, Giostre…, rekla je autorica o nastanku svojih slika, okružena brojnim prijateljima i znancima koji su došli na otvaranje.

Slavicu Ezgeta su likovni stučnjaci opisali kao stvarateljicu velike energije, koja ima što reći. Slika priče iz vlastitog života i interesnih područja, a zvuk, pokret i boja pokreću njezin temperament. Doživljaj boje na njenim slikama je zgusnut i gotovo opipljiv.

Izložbu je otvorila predsjednica Likovne udruge Poreč Ester Diklić, istaknuvši kako je riječ o stvarateljici osebujne prirode i osobnosti. -Ona nas svojom pojavom uveseljava i zimi, kad nas sivilo guši, jer nosi boje ljeta u sebi, rekla je uz ostalo Diklić. Priređen je i zabavno-umjetnički program: recitirala je Marta Milohanić, učenica četvrtog razreda, a violinu su svirale studentice Jana Korlević i Amanda Lučić. Uz voditeljicu pjevačke grupe Miru Pašić iz Nove Vasi, pjevali su i svirali Verica Radovčić (mandolina), Dušan (gitara), Pavica, Livija, Izidor i Antonija. 

Porečka liječnica Slavica Ezgeta je najproduktivnija članica Likovne udruge Poreč, u kojoj djeluje od njenih početaka. Sudjeluje na gotovo svim likovnim natječajima i izložbama u široj okolici, a u Galiji samostalno izlaže po peti put. Ukupno je izlagala 16 puta. Od početka 90-ih ima vlastitu ambulantu te uživa u liječničkom pozivu, a osim što je pasionirana slikarica, ljubiteljica je i pjevanja, piše Parentium. (Foto: Parentium)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA