Izložba Žuta, crvena i malo plave u Motovunu

0
U radionici "Žuta, crvena i malo plave"
U radionici "Žuta, crvena i malo plave"

Prekrasna motovunska galerija „Pet kula” ugostit će 6. srpnja, u 21 sat, skupnu izložbu polaznika i polaznica likovne radionice Eugena Varzića pod nazivom „Žuta, crvena i malo plave”. Svojim će se likovnim radovima, rađenim u tehnici akrila na platnu i papiru, predstaviti 43-oje likovnjaka hobista sa šireg istarskog područja. Radovi koji će biti izloženi predstavljaju presjek rada Likovne radionice u proteklih godinu dana.

Likovna radionica je mjesto okupljanja zaljubljenika u likovne umjetnosti, mjesto gdje se stvara, uči, gdje hobi postaje nešto više i bolje, a okuplja sve dobne skupine. Riječ je o hvaljenom i popularnom programu za sve one koji se žele okušati ili usavršiti u slikarstvu. Projekt je krenuo iz Poreča, a s vremenom su se na radionici pridružili polaznici iz drugih istarskih mjesta te iz Opatije.

Idejni začetnik i voditelj Likovne radionice je poznati hrvatski akademski slikar Eugen Varzić, koji o Likovnoj radionici, izražavajući pritom svoje osobno i profesionalno zadovoljstvo, kaže sljedeće: “Cijelo naše kreativno druženje i sve što je iz njega izašlo je iskustvo koje je meni još jedan nivo više, i jedna nagrada više. U radovima se najbolje vidi što polaznici radionice osjećaju, i što su naučili.”

Kao nezavisni projekt koji dodatno obogaćuje život u zimskom periodu, odnosno mjesto odakle su u svijet umjetnosti krenuli brojni mladi umjetnici, Likovna radionica predstavljena je na prvoj konferenciji TEDx koji se održao 2015. godine u Puli. 

Na subotnjem svečanom otvorenju, okupljenima će se u ime organizatora obratiti predsjednik motovunske Udruge fotografa Fotovun David Matković i Eugen Varzić, voditelj likovne radionice. Izložba ostaje otvorena do 19. srpnja.

Na izložbi „Žuta, crvena i malo plave” izlažu: Lučana Agapito, Silvana Bratović, Dubravka Bulešić, Katarina Devčić Kitrica, Laura Ćurko, Ljiljana Čavlek, Marijuča Draghiccio, Ines Damjanić Šturman, Irena Greblo, Helena Gržinić Venier, Fabio Gasparini, Karmen Herak, Maja Hubak, Margerita Janko, Davorka Kotiga Flego, Dario Filipović, Ivana Legović, Stipe Liović, Aleksandra Lera, Dragana Martić, Zlata Katana-Martić, Milka Mršić, Maja Mesaroš, Marina Mikatović, Andrea Milotić, Lara Močibob, Slavica Oplanić, Kristina Pataj, Sandra Pataj Uljanić, Petra Petelin, Conny Peto Đeneš, Katja Rivić, Radojka Ritoša, Karmen Ravnić, Lidija Rubeša, Marinela Stojnić, Lenjinka Stranić, Ivana Šimurina, Fedora Zorić-Franke, Neda Zugan, Katarina Zrnić, Sandra Žužić i Svetlana Žeželj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa