Marino Roce novi direktor Termoelektrane Plomin

0
Marino Roce (u sredini) na potpisivanju ugovora o kupoprodaji Sunčane elektrane Kaštelir
Marino Roce (u sredini) na potpisivanju ugovora o kupoprodaji Sunčane elektrane Kaštelir

Marino Roce novi je direktor TE Plomin. Informacija još nije službeno potvrđena ali neslužbeno smo doznali da bi još uvijek aktualni direktor Plomin Holdinga novu dužnost mogao preuzeti već 2. srpnja. Do promjene dolazi jer je dosadašnji direktor Mihajlo Mirković odlučio napustiti TE Plomin.

Marino Roce je u dva navrata bio direktor Plomin Holdinga, tvrtke u stopostotnom vlasništvu HEP-a. Godine 2013. zamijenio ga je Zvonko Liović, a dvije godine kasnije, nakon što je Liović postao direktor Elektroistre, na čelo Plomin Holdinga ponovo je došao Roce s mandatom od četiri godine, dakle do srpnja 2019. godine.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 2. kolovoza 2018. godine najavila da bi Plomin Holding 1. siječnja 2019. godine trebao prestati s radom, no to se nije dogodilo. Marino Roce je u posljednje vrijeme, kao direktor Plomin Holdinga u ime HEP-a bio angažiran na razvijanju projekata sunčevih elektrana, u što spada i preuzimanje nekih već postojećih elektrana, pa je u travnju ove godine u ime HEP-a potpisao ugovor o kupoprodaji Sunčane elektrane Kaštelir. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa