Nestao čak 41 prometni znak: 'Od njih rade vrtne stoliće'

0
Kristijan Žužić (foto: Facebook)
Kristijan Žužić (foto: Facebook)

Istarska policija u nekoliko mjeseci primila je tek četiri prijave krađe prometnih znakova. Međutim, porečki gradski vijećnik Kristijan Žužić zna kako je krađa bilo puno više, piše 24sata.

Primijetio je kako u njegovom gradu svako malo nestane prometni znak. Situacija ga je zaintrigirala pa je krenuo u obilazak Poreča i okolice. Imao je što za vidjeti. Znakova je nedostajalo puno više - izbrojao je čak 41 komad. Stopovi, znakovi zabranjenog smjera, zabranjenog parkiranja, obaveznog desnog skretanja, potom oni koji upozoravaju da se u blizini nalazi škola i mnogi drugi netragom su nestali. O tome je izvijestio na gradskom vijeću. Dao si je još truda i razgovarao sa stanovnicima grada ne bi li dobio koju informaciju više.

- Građani pretpostavljaju da se možda radi o organiziranim krađama radi preprodaje materijala - rekao je Žužić. Prometni stručnjak Željko Marušić pojasnio je zašto ljudi kradu prometne znakove i semafore. - Uz ekshibicioniste ima onih koji znakove kradu zbog aluminija pa prodaju kao sirovinu, ali najčešće si od okruglih znakova rade vrtne stoliće. Ostatak znaka iskorištavaju za izradu ograda. A semafor im posluži kao svjetlosni efekti u sobama - kaže Marušić i dodaje da se radi o izravnom ugrožavanju života, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa