gošća iz kine

Pula je dobar domaćin, a Kina zemlja velikih mogućnosti

0
Predstavnica kinesko-hrvatske udruge u Puli
Predstavnica kinesko-hrvatske udruge u Puli

Mamory Bai, predstavnica Kinesko-Hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju posjetila je 1. srpnja Grad Pulu gdje su je srdačno dočekali zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber.

Mamory Bai prijemu je prisustvovala uz pratnju profesora Zorana  Franjića i supruge, a boravi u Hrvatskoj zbog povezivanja gospodarske i kulturne suradnje. Zanimala ju je suradnja, zbližavanje dvaju gradova, Datonga u provinciji Shanxi i Pule. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je susretljivost i poticanje razmjene kulturne suradnje, te naglasio dobre donose Hrvatske i Kine. Govoreći o suradnji prisjetio se velike proslave 25. obljetnice diplomatskih odnosa Kine i Hrvatske u pulskoj Areni prije dvije godine, gdje se, kako kaže, vidjelo da je Pula dobar domaćin, a Kina zemlja velikih mogućnosti.

Dodao je i kako su Istarska županija i kineska pokrajina Zhejiang  uspostavile prijateljske odnose prije više od desetak godina te su predstavnici Istarske županije i Grada Pule sudjelovali na velikom međunarodnom investicijsko-trgovačkom sajmu "China - CEEC Investment and Trade Expo 2015."

Prošle godine između Grada Pule i tehnološke kompanije Huawei potpisan je sporazum o suradnji. Sve navedeno, rekao je zamjenik gradonačelnika, potvrda je i dobar most oblika suradnje za dalje napredovanje i međusobnu razmjenu kulture i gospodarskih pitanja. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber, zahvalila je predstavnici Mamory Bai na dolasku u Pulu, grad bogate kulture i povijesti, a predstavnica Mamory Bai izazila je zadovoljstvo i želju za ponovnim susretom  u nadi nastavka i produbljivanja suradnje .

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa