Bunio se da mu nisu ogulili mortadelu: 'Zakon to ne propisuje'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

"A što da im radim? Stotinu puta sam im rekla da sa svih suhomesnatih proizvoda prije rezanja treba oguliti plastične omote, ali opet rade po svome. Mogu ih samo opomenuti, jer ako im dam otkaz, tko će mi raditi. Hoćete li mi vi pribaviti dvoje u zamjenu?" Rekla je to voditeljica porečkih Plodina nakon što smo joj pokazali mortadelu s pistacijom s čijih se rezanih kriški nazirao najlon, piše 24sata.

Na primjedbu da smo se time mogli i zagušiti, imati zdravstvene probleme, ali poslati im i sanitarnu inspekciju u kontrolu, ponovno nam je uz ispriku kazala da ne može ništa napraviti da popravi stanje. Neslužbeno doznajemo da radnici u supermarketima i trgovačkim lancima naprosto nisu školovani. Rijetko tko ima trgovačku školu, pa salame i sireve režu oni koji su posao naučili radeći kao konobari ili čistačice. Posao sam po sebi nije težak, ali je slabo plaćen, i zato nastaje problem s kvalitetom radne snage, piše 24sata.

Je li doista tako, i zašto se ništa ne poduzima da se problem riješi, iz 24sata su pokušali doznati i u upravi Plodina. Poslušala ih je poslovna tajnica i obećala kako će se sigurno netko javiti i odgovoriti na pitanja. Poziva nije bilo, a Plodine nisu odgovorile ni na kasnije poslan pisani upit.

- Zakonski nije propisano tko i u kojem trenutku ovitak mora skinuti, najčešće to uslužno učini prodavač u trgovini na zahtjev kupca, ali kupci trebaju paziti da prije konzumacije provjere je li ovitak u potpunosti skinut s proizvoda - rekli su u Inspektoratu za 24sata. Dodali su da takvi ovici, koji su u dodiru s hranom, također moraju biti zdravstveno ispravni. No nisu nam odgovorili na pitanje jesu li na salamu tijekom rezanja mogle doći nečistoće s vanjskog omota, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA