Mališani iz Slovenije u posjeti Puli

0

U Komunalnoj palači u Puli održan je prijem za učenike OŠ Bovec, koji su u Pulu stigli iz susjedne Slovenije, točnije iz istoimene Občine Bovec. Povod prijemu bila je obostrana želja za nastavkom suradnje i prijateljstva između dvaju bliskih gradova. Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci pozdravila je okupljene učenike te im zaželio dobrodošlicu u suncem obasjanu tri tisućljetnu Pulu.

"Iznimno me veseli što smo i ove godine domaćini veseloj skupini djece iz prijateljske Slovenije. Slika druženja naše djece prava je slika međunarodne suradnje i put kojim zajedno idemo. Vjerujem da će ovo zabavno putovanje na more, ali i popratna edukacija, donijeti puno lijepih sjećanja i emocija te da ćete nam se ubrzo ponovno vratiti." - kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je mališanima iz Slovenije predstavili i Dječje gradsko vijeće Grada Pule te ostale zanimljivosti iz svakodnevnog života Komunalne palače i same Pule.

Dobru zabavu prilikom ovogodišnjeg  razgledavanja Pule, i naravno kupanja u čistome moru, učenicima iz Slovenije je zaželio i ravnatelj OŠ Vidikovac Predrag Dukić čija je škola s OŠ Bovec i pokrenula razmjenu učenika. "Uz dobrodošlicu svakako želim da nam sljedeće godine dođete u još većem broju." - poručio je ravnatelj Dukić. Što se tiče ostatka putovanja slovenskih učenika, za njih će biti organizirano razgledavanje pulskih znamenitosti, a sljedećih će dana uživati i u brojnim ostalim aktivnostima poput odlaska na popularni Fratarski otok gdje će se nastaviti družiti sa svojim novim pulskim prijateljima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa