Evo tko će se ove godine natjecati na Trci na prstenac!

0

Već su započele pripreme za 44. Trku na prstenac. Još pedesetak dana dijeli nas od početka programa ovogodišnje viteško-konjičke manifestacije koja će se održati od 16. do 18. kolovoza u Barbanu. 44. izdanje tradicionalne Trke službeno započinje 16. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi, a završava natjecanjem za slavodobitnika 18. kolovoza.

Prvi treninzi održat će se 27. i 28. lipnja na trkalištu Gradišće u Barbanu. Treninzi u prvom tjednu srpnja će se također održati četvrtkom i petkom (4. i 5.7.), a onda nastavljaju samo petkom. Početak treninga je u 18 sati, sve do kolovoza kada se pomiče satnica na 17 sati ne bi li svi uvjeti bili što bliži uvjetima natjecanja na samoj manifestaciji.

Ljubitelji konja, viteških vještina i tradicije, slobodni su pogledati kako se održavaju treninzi te možda već sada odabrati svojeg favorita za koga će navijati tijekom 44. Trke na prstenac. Datum kvalifikacija bit će najavljen putem medija, a nakon kvalifikacija će se znati imena 16 odabranih konjanika.

Na ovogodišnju manifestaciju se prijavilo 20 natjecatelja, i to: Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Guido Babić, Maksimilijan Rojnić, Kristijan Kancelar, Silvio Učkar, Petar Benčić, Gordan Galant, Nandi Radola, Toni Uravić, Toni Vlačić, Danijel Broskvar, Luka Kancelar, Goran Špada, Bruno Celija, Aleksa Vale, Erik Žagrić, Bruno Kožljan, Antonio Osip, Stefano Osip i Mateo Rojnić. Oni će kroz kvalifikacije tražiti prolaz u završnicu u kojoj ima mjesta za 16 natjecatelja. Izravno u završnicu idu prošlogodišnji slavodobitnik  Kristijan Kancelar i vođa konjanika Milio Grabrović. Valja spomenuti i tri prijavljena stažista. Tako će Diego Učkar, Alan Rojnić i Alen Peruško, kada postanu punoljetni, steći pravo sudjelovanja u natjecateljskom dijelu Trke.

Bez obzira na stečeno iskustvo, svi su obavezni proći program treninga, koji započinje 27. lipnja i traje do 13. kolovoza. Popratite treninge te uživajte u vještinama konjanika i prekrasnih konja koji moraju stazu dugu 150 metara proći u vremenu do 12 sekundi i pogoditi prstenac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa