Tuga u Poreču: Poginuo je prije nego što mu se rodilo dijete

0
Foto: 24sata/privatni album
Foto: 24sata/privatni album

U teškoj prometnoj nesreći na ravnom dijelu ceste koja iz pravca Tara vodi prema Poreču poginuo je policajac Tomislav Bašić (38), dok je policajka (43) teško ozlijeđena i hitno prebačena u pulsku Opću bolnicu, piše 24sata.

Oboje policajaca rade u porečkoj postaji i to jutro su kretali odraditi rutinsku smjenu. Prema izjavi glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač, policajka je vozila prema Poreču, a iza nje je u istom smjeru vozio BMW pulske registracije. Za njegovim se volanom nalazio mladić Alen V. (24). Za poginulog Bašića kolege policajci imali su samo riječi hvale i teško su podnijeli činjenicu da je upravo on nastradao.

Radio je od 2007. u porečkoj prometnoj policiji na zadacima za očevid, a nedavno je prešao u sektor kriminalistike. Prijatelji su dodali da je bio dobar i pošten čovjek, kolega koji je uvijek nastojao svima pomoći ili ugoditi. Osim toga, u osam godina školovanja završio je i dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Najgore je što je njegova supruga ostala sama s malenim djetetom, a drugo treba uskoro roditi. - Tomislav se tome jako radovao - rekli su uplakani njihovi prijatelji.

Mladić koji je skrivio nezgodu živi u Poreču, održava vrtove i distribuira aparate za kavu. Dosad nije bio kažnjavan u prometu i, prema riječima susjeda, vrlo je radišan.

U svoje i u ime svojih suradnika izražavam duboku sućut obitelji policajca, prijateljima, članovima policijske postaje Poreč te svima koji su poznavali i cijenili njegov rad i predanost poslu. Počivao u miru, napisao je nakon tragedije porečki gradonačelnik Loris Peršurić, javio je 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa