Učenici iz općine Blace u Srbiji boravili u Vodnjanu

0

U tradicionalnom posjetu Gradu Vodnjanu proteklih su dana boravili učenici sedmih razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca (Srbija) koji su proveli ljetovanje u Vodnjanu u sklopu povelje o bratimljenju između Grada Vodnjana i Opštine Blace.

Sveukupno 33 učenika i 4 nastavnika osnovne škole iz Blaca sudjelovalo je u šestodnevnom programu organiziranom od strane Grada Vodnjan – Dignano te Osnovne škole Vodnjan - Dignano. Učenici su tijekom boravka u Vodnjanu sudjelovali u raznim društvenim i sportskim aktivnostima zajedno sa svojim domaćinima i prijateljima iz Osnovne škole Vodnjan. Tom je prigodom za njih organiziran i poseban program na gradskoj plaži u Barbarigi gdje su učenici bili smješteni tijekom svoga boravka. Sa učenicima i učiteljima iz Blaca susreo se i vodnjanski Gradonačelnik Klaudio Vitasović koji im je zaželio sve najbolje u njihovom školovanju te ih darovao prigodnim poklonima za trajnu uspomenu na njihov boravak u Vodnjanu.  

Ovo je već peta generacija osnovnoškolaca koja je sudjelovala u tradicionalnoj razmjeni učenika između Vodnjana i Blaca nakon što su tijekom proteklih zimskih praznika Vodnjanski osnovnoškolci boravili u Blacu gdje su uživali u zimskim radostima. Upravo su ovakve razmjene učenika izuzetna prilika za stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulture i tradicije drugih sredina te odgoj djece u znaku prijateljstva i njegovanja međuljudskih odnosa.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR / ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA