tragična smrt istranke

Nije samo bolest? Prijatelj studentice ispitan zbog davanja droge

0
Ulica bana J. Jelačića u Zadru
Ulica bana J. Jelačića u Zadru

Iako je nalaz obdukcije prema pisanju portala 057info pokazao da je djevojka iz Sv. Katarine na studiju u Zadru preminula prirodnom smrću, što smo prenijeli ovdje, Županijsko državno odvjetništvo iz Zadra 16. lipnja objavilo je slijedeće priopćenje:

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 15. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanje pomoći iz čl. 123. st. 1. KZ-a. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a)."

Večernji list objavio je: "Tužiteljstvo je naložilo obdukciju njezina tijela kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, a policija je provela izvide. Tijekom tih izvida priveli su 22-godišnjaka, kojeg sada sumnjiče da je 12. lipnja u podstanarskom stanu u Zadru 20-godišnjakinji dao drogu na konzumiranje, a od posljedica te konzumacije, djevojka je preminula 14. lipnja. Mladić se stoga sumnjiči jer joj je dao drogu na korištenje, ali i zbog nepružanja prve pomoći. On je u subotu ispitan na tužiteljstvu, a slijedi mu i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Zadru. Tužiteljstvo traži da mu se istražni zatvor odredi zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Nije priopćeno koju je vrstu droge mladić djevojci dao na uživanje kao ni to je li poznat od ranije po zloporabi droge", piše Večernji.

Istodobno, provedena je obdukcija u zadarskoj bolnici, te je, prema nalazu, utvrđeno da je djevojka preminula od posljedica bolesti, iako se ne može saznati od koje, piše Zadarski.

- Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a nakon završene obdukcije koja je pokazala da je djevojka preminula od posljedica teške bolesti, ne vodimo više ovaj slučaj kao sumnjivu smrt. Međutim, ipak su u tijeku dodatne pretrage kako bi se točno znalo o čemu se radi. Sa strane policije, mi smo proveli kriminalističku obradu koja je rezultirala sa dvije kaznene prijave – kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin za Zadarski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa