giovanni sponza

'Sve stranke centra ljevice iza jednog kandidata, ali kad se SDP odredi'

3
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Giovanni Sponza 14.6. se na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru osvrnuo na pitanje podrške IDS-a eventualnim kandidatima za Predsjednika Republike Hrvatske. Sponza je, između ostalog, istaknuo da se o Zoranu Milanoviću kao mogućem kandidatu govori više od godinu dana iako SDP nije donio nikakvu službenu odluku o njegovoj kandidaturi. – Logično je i jedino ispravno da se najprije SDP jasno odredi i očituje po tom pitanju, kazao je Sponza.

- Kao drugo, s obzirom da je u Istri predsjednik županijskog SDP-a u koaliciji s predsjednikom istarskog HDZ-a, imamo pravo znati je li riječ o svojevrsnom pilot projektu za potencijalnu veliku koaliciju na nacionalnoj razini, poručio je Sponza dodajući da prije bilo kakve podrške očekuje jasan stav SDP-a po pitanju velike koalicije.

Treće, odluku o eventualnoj podršci kandidatu za predsjednika RH donijet će tijela IDS-a sukladno Statutu tek kada se gore navedena dva preduvjeta ispune. Na kraju, saborski zastupnik IDS-a Giovanni Sponza poručio je da bi bilo promišljeno, ali i poželjno da sve stranke centra ljevice stanu iza jednog kandidata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA