U pulskom samostanu izložba o hrvatskim svecima

0

U Samostanu sv. Franje Asiškog u Puli postavit će se izložba Hrvatski sveci i blaženici. U Kapitularnoj dvorani pulskog Samostana sv. Franje Asiškog 14. lipnja u 18 sati otvorit će ju porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša.

O Izložbi će govoriti gvardijan samostana p. Đuro Hontić i akademski umjetnik David Ivić, a glazbene momente realizirat će doc. art. mr. art. mezzosopran Sofija Cingula i akademski glazbenik kantautor Bruno Krajcar. Riječ je o izložbi likovnih djela, portreta hrvatskih duhovnih velikana, čiji su autori: Branimir Dorotić, Maja Vidović, Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Hrvoje Marko Peruzović, Anto Mamuša i Ivana Ćavar.

Ovo je retrospektiva dosadašnjih izdanja manifestacije „Dani hrvatskih svetaca i blaženika“ koja se od 2009. godine održava u Križevcima. Oblikovao ju je i postavio likovni kritičar Stanko Špoljarić. Nakon Križevaca, izložba je dosad bila postavljena u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u Samostanu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te u Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi.

Tijekom ovog ljeta bit će postavljena u pulskom Samostanu sv. Franje. Originalna postava izložbe obogaćena je portretom bl. Otona iz Pule, čiji zemni ostaci počivaju u toj samostanskoj crkvi, te portretom našeg najmlađeg blaženika, bl. Miroslava Bulešića. Za realizaciju izložbe zaslužna je dr. sc. Tanja Baran ispred Udruge "Dr. Stjepan Kranjčić" te mr. sc. Ksenija Abramović ispred Sakralne galerije "Laudato", a ovom prigodom suorganizator je Samostan sv. Franje u Puli.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA