Gotovo dvjesto tisuća kuna za labinske sportaše

0

Sportskoj zajednici Grada Labina, RK Rudan Labin i SRK Alba-i dodijeljeno je ukupno 187 tisuća kuna iz programa odnosno natječaja koje su proveli Hrvatski Olimpijski odbor te Središnji državni ured za sport. Tako je za projekt postavljanja reflektora na igralište u Vinežu Sportskoj zajednici odobreno maksimalnih 70 tisuća kuna iz Programa Aktivne zajednice Hrvatskog Olimpijskog odbora.

Program Aktivne zajednice provodi se od 2010. godine u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih uvjeta za rad sa sportašima. Radi se o novčanoj potpori za ulaganje u osnovne materijalne uvjete, najčešće sportsku opremu i rekvizite, kombi vozila, opremu za održavanje sportskih terena, rasvjetna tijela i završnu podlogu za sportska igrališta. Najveći iznos pojedinačne potpore iznosi 70.000 kuna s PDV-om, a dodjeljuje se isključivo projektima korisnika u čijem sufinanciranju sudjeluje HOO i najmanje još jedan partner.

Prije nekoliko godina na taj je način Sportska zajednica dobila sredstva za jedrilicu LASER (40.000 kn), na kojoj je godinu dana kasnije Antonio Milevoj postao prvak Hrvatske. U isto vrijeme, na natječaju Središnjeg državnog ureda za sport – „Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2019. godini“, dvije labinske udruge također su bile uspješne. RK Rudan Labin dobio je 56 tisuća kuna za školu rukometa, a SRK Alba 61 tisuću kuna za utrke Istarskog treking kupa.

Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje bavljenja rekreativnim i amaterskim sportom, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih sportskih konferencija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa