ukradena zlatna arena

Milena je oprostila lopovu a Pula je predala repliku nagrade

0

U Beogradu se od 6. do 16. lipnja održava 21. festival nitratnog filma i obilježava 70. obljetnica osnutka Jugoslavenske Kinoteke. U sklopu Kinoteke, u svibnju prošle godine, otvoren je Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića, a na samom otvorenju velika je glumica iskazala žaljenje što u legatu nema njezine prve Zlatne arene koju je osvojila za film "Prekobrojna" (1962.) Branka Bauera.

Poznata je priča da je početkom 70-ih godina lopov iz njezinog stana otuđio nagradu, a nakon više od dvadeset godina, on joj je čak prišao, priznao krađu i zamolio za oprost što je Milena i učinila. Na inicijativu anonimnog štovatelja i predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milana Rašule, pokrenut je postupak za izradu replike nagrade. Uz suglasnost Ministarstva kulture Republike Hrvatske nagradu je danas ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović trajno predala u Legat.

O filmskoj divi uvodnu riječ održao je direktor jugoslavenske Kinoteke Jugoslav Pantelić a upriličenju su prisustvovali i veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota te direktor i selektor festivala Saša Erdeljanović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA