Akcija Uskoka: Među osumnjičenima ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni

2
Marno Milotić snimljen tijekom posjete predsjednice Brijunima (foto: Predsjednica.hr)
Marno Milotić snimljen tijekom posjete predsjednice Brijunima (foto: Predsjednica.hr)

USKOK je pokrenuo istragu protiv 11 hrvatskih državljana, a među osumnjičenima su i ravnatelj Parka prirode Kopački rit dr.sc. Tomislav Bogdanović, ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni dr.sc. Marno Milotić te trojica policajaca, piše Jutarnji list

Ravnatelja Kopačkog Rit pored ostalog, terete da je, koristeći dobre poslovne odnose s ravnateljem Brijuna, zatražio da zaposli njegova nećaka bez javnog natječaja, što je ravnatelj Brijuna i učinio. Policija je, ne navodeći identitet osumnjičenika, izvijestila na svojim internetskim stranicama da je Uskoku podnijela prijave zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita i trgovanja utjecajem te devet osumnjičenih predala pritvorskom nadzorniku. Napominju da su osumnjičeni policijske službenici do daljnjega udaljeni iz službe. Uskok je izvijestio na svojim stranicama da je predložio određivanje istražnog zatvora za trojicu okrivljenika. Nacionalni park Brijuni izvijestio je da njihov ravnatelj nije jedan od uhićenih.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke istražni zatvor određen je prvookrivljenom graničnom policajcu, trećeokrivljenom višem ribarskom inspektoru Ministarstva poljoprivrede te četvrtookrivljenom ravnatelju Parka prirode "Kopački rit" Tomislavu Bogdanoviću, a protiv dvojice od njih dodatno i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, izvijestili su na Sudu, ne navodeći identitet okrivljenika, javlja Jutarnji list.

Ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni je 35-godišnji dr.sc. Marno Milotić iz malog mjesta Gologorica nedaleko Pazina koji je na to mjesto došao 2017. godine kao najmlađi ravnatelj NP Brijuni ikada. Njega je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike imenovalo na to mjestu, a bio je najbolji među sedam kandidata koji su se javili na natječaj. U dosadašnjem vođenju parka, posebno u medijima bio je protiv dovođenja koncesionara koji bi trebali ulagati i preuzeti vođenje hotelskog sektora na otočju. Inače, Milotić je završio Šumarski fakultet u Zagrebu gdje je radio kao asistent, odnosno znanstveni novak, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa