Koncert Ane Pilat i Putujućih violončela u staroj jezgri Motovuna

0

Što spaja kvartet violončelistica, muški zbor tradicionalne glazbe, i žensku solisticu? Violoncelli Itineranti, ili u prijevodu Putujući Violončeli, djeluju već nekoliko godina na području Trsta promovirajući ovaj predivan instrument na drukčiji način. Svirajući modernu glazbu, jazz, autorske skladbe i world music i primjenjujući različite tehnike sviranja. Djeluju kao trio, kvartet ili sekstet, a u Motovunu će biti violončelistice Irene Ferro Casagrande, Carla Scandura, Tina Jarc i Andrejka Možina.

S njima od 2017. pjeva Motovunka Ana Pilat, mlada glazbenica u usponu koja u Trstu studira Jazz pjevanje. Nedavno su imali čast surađivati sa Slovenskim zborom "Hrušiški fanti” a koji su grupa muškaraca snažnih glasova koji pjevaju narodnu glazbu prenašajući je s koljena na koljeno. Pjevaju bez partitura, sa srcem, a velika ljubav prema glazbi odvela ih je nekoliko puta na turneje u inozemstvo.

Iz ove aventure nastao je album “Sonce Ljubo” , sniman uživo u Prosincu 2018. godine u crkvi malog Slovenskog sela Hrušica. Ovaj album ujedinjuje tradicionalno sa modernim, spaja glazbenike različite nacionalnosti, dobi, i budi pjesme sa teritorija Slovenije, Italije,Albanije, Grcke i Istre. Dodite poslušati kako to zvuči. Glazbena direktorica Andrejka Možina, a dirigent zbora Daniel Cek. Koncert se održava u starogradskoj jezgri, u subotu 15.06.2019. u 19 sati u vrtu Revije (iza glavnog trga). Ulaz je slobodan.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa