Karta siromaštva: Iznenadit će vas koje su općine pri dnu!

0
Među općinama s manjim prihodom po glavi stanovnika su i neke obalne općine s turističkim kapacitetima (Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL)
Među općinama s manjim prihodom po glavi stanovnika su i neke obalne općine s turističkim kapacitetima (Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL)

Karta općina i gradova prema prosječnom prihodu stanovnika pokazuje zanimljiva odstupanja od uobičajenih mitova o bogatim i siromašnim krajevima, barem kada je Istra u pitanju. Neke obalne jedinice lokalne samouprave po tom kriteriju spadaju u manje bogate, dok nekim drugima u zaleđu sasvim dobro ide.

Iako je Istra generalno u hrvatskom vrhu, unutar same Istre među onima s manjim prihodima nisu samo pojedine općine u unutrašnjosti, već i primjerice Grad Vodnjan, koji ima dugačku obalu. Čudno je da u prvoj, najbogatijoj kategoriji nije ni turistički Rovinj, sa svojim luksuznim turizmom, no vjerojatno je riječ o velikom broju stanovnika, koji 'ruše' prosjek, ili su oni s najvećim prihodima prijavljeni negdje drugdje. Moguće je i da neki novčani iznosi ne ulaze u registrirane prihode. Detalje pogledajte u karti u nastavku.

Foto: Jutarnji list

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa