Delegacija Poreča u Pragu: Češi pohrlili na štand s delicijama (foto)

0

Poreč se ovog vikenda predstavio na Festivalu ambasada u Pragu, glavnom gradu Češke. Sudjelovanje Poreča realizira se na poziv prijateljskog grada Praga 6, najvećeg okruga u češkoj metropoli, a ovaj događaj ove je godine okupio više od 50 država/gradova sudionika uz 30 tisuća posjetitelja. Festival zajednički organiziraju Grad Prag 6 s Kulakák Farmers Markets te uz pokroviteljstvo Senata Parlamenta Češke republike.

U bogatstvu različitih kultura i okusa, hrvatski je štand bio iznimno dobro posjećen, a Poreč se predstavio sa svojim lokalnim specijalitetima – istarskim pršutom, sirevima, kobasicama, maslinovim uljem, bakalarom na bijelo, mariniranim srdelama i inćunima, vinima, rakijama…Predstavljanju se pridružio i ured Hrvatske turističke zajednice u Češkoj, a kroz razgovor s brojnim posjetiteljima pobliže su opisane ponude Poreča, Istre i Hrvatske.

- Izuzetno smo zadovoljni da smo u gradu kao što je Prag odradili jedno tako kvalitetno predstavljanje našeg Poreča, pogotovo kad kroz komentare čujemo da je puno njih već posjetilo ili u bliskoj budućnosti planira provesti svoj odmor kod nas, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, posebno se zahvalivši Turističkoj zajednici Poreča, prijateljskom gradu Pragu 6, veleposlanstvu Hrvatske u Češkoj republici i Hrvatskoj turističkoj zajednici na velikoj podršci u realizaciji jednog ovakvog predstavljanja.

– Posebno hvala Draženu Horvatu i timu njegovog nagrađivanog restorana Chorvatský Mlýn iz Praga 6, koji su nam pomogli u realizaciji ovog predstavljanja, dodao je. Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva, 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa