GLADIJATOR DAMIRA STRUGARA

Opasno noćno igranje briškule i trešete

0
Damir Strugar
Damir Strugar

Proteklog su se tjedna žitelji Pule hrabro po kafićima naslađivali političkom promašaju svog gradonačelnika. Odnosno njegovom video spotu i izjavi koju je dao neposredno nakon što je glasao za EU izbore i zaokružio valjda Amsterdamsku listu. Izjava koju je dao Boris Miletić pokazala je da je prvi čovjek Pule potpuno iscrpljen od, kako je rekao, burne noći i igranja briškule i trešete.

Svakom se takav gaf može desiti, ali čudno je da brojni savjetnici i zaposlenici iz njegovog Ureda nisu sugerirali svom Velikom vođi da se u stanju sličnom  nirvani uopće obraća medijima.

Kampanja je bila duga i naporna

Miletić je rekao da je kampanja bila duga i iscrpna te da su umor i neispavanost učinili svoje. "Ovo mi je pouka da u predizbornoj šutnji sigurno više neću igrati briškulu i trešetu nego ću otići na počinak. Taj uradak, postao je hit na internetu i nakon toga dobio sam brojne upite za prijateljstvo na Facebooku. Nakon toliko godina obnašanja javne dužnosti, javnih nastupa, debata i sučeljavanja to mi se nikada prije nije dogodilo da sam onako zablokirao pred kamerama“, kaže Miletić.

Međutim mrzitelji i neprijatelji Miletića odmah su krenuli sa pričama da se ovdje ne radi o umoru, već o odsutnosti duha i zdrave svijesti zbog degustacije ili maligana ili nečeg još težeg. Pogotovo kada znamo da Miletić uopće nije bio na listi Amsterdamske koalicije, niti je bio kandidat za Bruxelless.

Zašto piješ kad ti škodi

Zašto piješ kad ti škodi – rekao bi naš narod. Odnosno zašto se nisi naspavao pa se tv kamerama i novinarskim mikrofonima obratio u kasno poslijepodne. Ovako je izbila bespotrebna afera lokalnih okvira, te ozbiljna poruka za sve noćne igrače briškule i trešete. I stoga se još jednom treba zapitati. Šta su radili Miletićevi savjetnici i drugi veliki prijatelji koji gradonačelnika nisu odveli na počinak, a ne da daje umorne i nesuvisle izjave javnosti.

No, krenimo dalje od ovog Miletićevog gafa, kojim nikoga niije povrijedio, osim samoga sebe.

U Puli se ovih dana, zahvaljujući gradonačelniku krenulo s brojnim akcijama. Najprije je tradicionalno očišćeno pulsko podmorje od otpada i škovaca. Ronioci su izvukli na tone kojekakvog smeća, a najzanimljiviji su hladnjaci i štednjaci odbačeni u more.

Idioti bacaju hladnjake u more

Uvijek sam se naime divio idiotima koji su svoj stari ili neispravni hladnjak autom vozili do čamca, pa hladnjak ukrcavali u njega, veslima se odmaknuli od obale i onda negdje taj hladnjak bacili u more. Kakav trud i mar i sve to za džabe. A za taj isti frižider mogli su na otpadu zaraditi od 50 do 100 kuna. No, ljudi su nekad potpuni idioti i tu apeliranje na svijest o zaštiti prirode ne pomaže.

Uostalom što bi ronioci svakog proljeća vadili iz podmorja pulskih plaža, kad bi građani staru bijelu tehniku ustupali otpadu a ne bacali u morske dubine.

No, nije sve tako crno i beznadežno. Može biti još i gore. Naime, nedavno je utvrđeno da vlasnik kafića na gradskoj plaži Valkane, fekalije iz svog lokala direktno ispušta u more. Pa je samo pitanje dana kada će netko od kupača i turista pokupiti u vodi bakteriju Escherihi Coli.

Ništa bolje nije ni na drugoj gradskoj plaži, Stoji.

No, budimo realni, Pula ima dvadesetak kilometara obale, pa tko tjera građane da se kupaju baš na neuređenim gradskim plažama. Uostalom, imaju sada i gradski bazen, pa što se ne bi ovo ljeto brčkali u njemu. No, tako je to u Puli, uvijek je netko anti-protivan, pa umornom gradonačelniku ne preostaje ništa drugo, nego da pokuša promijeniti građane, kad već oni nisu njega. (Damir Strugar)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa