Porečani će imati gastronomski štand na festivalu u Pragu

0
Porečani su se susreli s hrvatskom veleposlanicom u Češkoj
Porečani su se susreli s hrvatskom veleposlanicom u Češkoj

Poreč se ovog vikenda predstavlja na Festivalu ambasada u Pragu, glavnom gradu Češke. Sudjelovanje Poreča realizira se na poziv prijateljskog grada Praga 6, najvećeg okruga u češkoj metropoli, a ususret događanju koje će se održati u subotu, 8. lipnja 2019. na jednom od glavnih trgova u ovom okrugu, delegacija Poreča susrela se i s hrvatskom veleposlanicom u Češkoj republici Ljiljanom Pancirov.

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo što će se u ime Hrvatske predstavljati upravo Poreč. – Iako sam preuzela službu prije samo četiri mjeseca, zbog gostoljubivosti ovog naroda već se sada osjećam u Pragu kao kod kuće. Sutrašnji festival u prosjeku posjeti od 20 do 30 tisuća ljudi, stoga će to biti odlična prilika Poreču i Hrvatskoj da se predstave velikoj publici, rekla je veleposlanica napomenuvši kako će i njeno veleposlanstvo intenzivno raditi na tome da se Hrvatska predstavi u Češkoj.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik zahvalili su se prijateljskom gradu Pragu 6 na gostoprimstvu, ali i prilici da se Poreč kroz gastronomiju i ponudu predstavi najvećem praškom okrugu.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i gradonačelnik Praga 6 Ondřej Kolář i njegov zamjenik Jaromír Vaculík, dogovoreno je kako će se suradnja između Poreča i Praga nsataviti i u budućnosti i to kroz turističku, obrazovnu, kulturnu i gospodarsku suradnju.

Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa