demantij iz kabineta župana

'Prava istina je da ovog projekta ne bi ni bilo bez Županije'

0
Valter Flego
Valter Flego

Iz Istarske županije 5. lipnja stiglo je reagiranje u kojem u cilju točnog i potpunog informiranja javnosti "zahtijevaju objavu ispravka netočnih informacija objavljenih dana 4. lipnja 2019. godine, na Vašem portalu u članku pod naslovom 'Bassanese i Kujundžić: Žitelje Bujštine hitna će voziti u Izolu'."

"Želimo ovim putem izvijestiti širu javnost o stvarnim odvijanjima aktivnosti na realizaciji prekograničnog projekta Emergency EuroRegion, budući da se odgovornost za nesporazume prebacuje na Istarsku županiju. Naime, prava istina je da ovog projekta ne bi ni bilo bez Istarske županije i njezine ustanove Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, koji su u projekt uložili i znanje i sredstva.

Projektne aktivnosti je u cijelosti odrađivao Zavod za hitnu medicinu Istarske županije i o svim relevantnim činjenicama konstantno informirao sve nadležne, uključivo i HZZO. U cijeloj fazi pripreme projekta sastajali u se svi partneri i pridruženi partneri, a poziv je uredno slan i HZZO-u, o čemu imamo dokaz u formi e-maila. Na središnji pripremni sastanak, kojeg je sazvao ministar Kujundžić, 20. veljače ponovno su se odazvali svi učesnici, osim HZZO-a. Također, o detaljima projekta informiran je pismeno HZZO - Područna služba Pazin, budući da nisu prisustvovali sastancima.

Zbog svega navedenog, smatramo da je pokušaj da se na Istarsku županiju prebaci odgovornost za eventualne nesporazume nekorektan i od strane HZZO-a i od strane Grada Umaga. Isto tako, Istarska županija drži kako ljudski život i zdravlje nemaju cijenu te stoga oko navedene tematike ne želi politizirati, što nažalost čini Grad Umag. Apsurdno je i da se sada Ministarstvo zdravstva i HZZO ponašaju kao da su dva subjekta koji gotovo da nemaju međusobnog dodira i suradnje. Znamo da je osnivač HZZO-a država i da Ministarstvo i HZZO surađuju i pregovaraju na dnevnoj bazi", napisali su u kabinetu župana Valtera Flega.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa