Na pulskoj tržnici bogata gastro manifestacija Histria

0

Na Gradskoj tržnici u Puli 5. lipnja svečano je otvoreno 26. izdanje manifestacije Histria, prodajne izložbe hrane i pića. U ime organizatora, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić, pozdravila je prisutne i istaknula kako  se 26. izdanje manifestacije Histria održava od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji – platou gradske tržnice, te pohvalila i zahvalila svima na dolasku.

U ime Grada Pule otvaranju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek koji je pohvalio manifestaciju koja obogaćuje gastro ponudu grada i poželio svima doborodošlicu, uspješan rad i još puno novi proizvoda koji predstavljaju naše krajeve.

Na izložbi nastupaju izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je i 11 izlagača koji predstavljaju 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju na prodaju, a nisu na tržištu dulje od godine dana. Egzotično voće,  ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje će građani i turisti moći kušati i kupiti.

Izlagačima koji predstavljaju nove proizvode, dodijeljena su i priznanja za uspješno sudjelovanje na izložbi hrane i pića u kategoriji novi proizvod, kao znak pažnje za inovaciju.
Kroz cjelodnevna događanja u sklopu manifestacije oživit će se dio gradskog prostora tržnice predstavljanjem kvalitetnih i atraktivnih hrvatskih proizvoda, a manifestacija Histria uključuje niz edukativnih sadržaja te po prvi put i kuharske radionice.

Novina Histrie jesu besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji na prvom katu zgrade Tržnice Pula. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog mjesta, za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava sudjelovanja na tel: 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr.

Radno vrijeme štandova izlagača je od 5. lipnja od 9,30 do 20 sati, 6. i 7. lipnja od 8 do 20 sati, te 8. lipnja od 8 do 15 sati. Ovogodišnja manifestacija održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI-ija Pazin, Tržnice Pula te Grada Pule i Istarske županije, pa su na svečanom otvaranju danas sudjelovali i direktorica Turističke Zajednice Pula, Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić i mnogi drugi uzvanici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa