Vraća se Plac od fruti: Dođite po domaće voće u Kaldir

0

Ovu nedjelju Udruga Kaldir nastavlja sa kaldirskim placom od fruti na kojem se prodaje isključivo njihovo domaće voće. Kaldir već godinama štiti i promovira upravo sam naziv Kaldirskog voća jer pokazuje izvornost, domaću proizvodnju i trud lokalnog stanovništva na domaćem terenu, bez uvoza tuđeg voća.

Ovo je treća godina da se plac održava svaku drugu nedjelju tijekom sezone i to od 8 do 13 sati na igralištu kraj stare škole u Kaldiru. U slučaju kiše održati će se u školi. Ovu nedjelju izlažu: OPG Bertoša Samoel, OPG Beletić Davide, OPG Rabak Andrej, OPG Božić Aleksandra, OPG Bon Danijel i OPG Cvitko Kristijan.

Ovu nedjelju su tako u ponudi trešnje, prve breskve i marelice. A pronaći će se i koja voćna prerađevina, ali u prvom planu su svježe voćke kojih u vrijeme održavanja Fešte od fruti u listopadu nema u tolikoj mjeri. Najavljujemo sve datume ovogodišnjeg placa: 23.06., 07.07., 21.07., 04.08., 18.08., 01.09. i 15.09. Organizator poziva svih u nedjelju da dođu po svježe voće u Kaldir. Cijeloj ideji pomoć i podrška su Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa