Bruno Langer nema ništa protiv cajki: 'Svatko ima pravo na svoju glazbu'

0
Bruno Langer
Bruno Langer

- Svaka generacija ima pravo na svoju glazbu, pa čak i ako su to cajke. Nemam ništa protiv. Jer sam protiv bilo kakvih zabrana i kulturnih policija. Nismo mi bili daleko od kulturne revolucije, kod nas je bila sofisticirana kulturna revolucija. Mi smo svirali na terasi Uljanika i pojavi se nadležni partijski sekretar te vikne: “Na šišanje svi!”. Ma koje šišanje, čovječe, pa moramo imati dugu kosu. Na ulazu u rock-klub gdje smo svirali još kao Logaritmi stajalo je da je zabranjeno dolaziti u američkim kaubojskim hlačama što je bio jeans. Pa su im smetale trapezaste hlače Adriana Celentana. Sve im je smetalo! Komunistički juniori iz omladinskih komiteta bili su jako zatucani, no oni na vrhu bili su pametni pa su te sve ipak puštali i, što je najvažnije, počeli dovoditi rock’n’roll na štafete, kazao je Bruno Langer u razgovoru za Večernji list.

- Glasao sam za IDS kada se pojavio na izborima. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je IDS lokalna preslika HDZ-a, a da takva situacija samom HDZ-u zapravo i odgovara. Desnima se retorika IDS-a sviđala dok je narod to shvaćao ozbiljno ne videći da je to jedan igrokaz, rekao je Langer.

Na tvrdnju novinara Zorana Vitasa "da Istra dobro funkcionira pod IDS-om", Langer je rekao: "Ma kakvi. Jakovčić je taj koji stalno viče da je Istra lider regije. A ja otiđem na sjever Hrvatske, među Varaždince, Međimurce, i vidim da smo mi ovdje Indijanci. Puno čišće, puno uređenije, savršeno funkcionira malo poduzetništvo. Pa Pula izgleda kao da su nas saveznici jučer prestali bombardirati, a Nijemci otišli prije dva dana. Fasade su zapuštene, mnoge stvari ne funkcioniraju. Umjesto da se bavi komunalnom politikom, lokalna se vlast bavi nekakvim visokim politikama. S Uljanikom se dogodilo to što se dogodilo, no ne čini se da se iz Zagreba za vrijeme bilo čije vlade ozbiljnije na to reagiralo", piše Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa