Zmija im ušla u motor: 'Morali smo je otpetljati, držala se za kablove'

0
Foto: JVP Rovinj/24sata
Foto: JVP Rovinj/24sata

Vatrogasci JVP Rovinj morali su u ponedjeljak oko 15 sati iz jednog automobila izvući - zmiju. - Ljudi su bili parkirani tu kod plaže Cisterna i vidjeli su kako im se zmija zavlači ispod auta i kako je ušla ispod motora. Odmah su nas pozvali - priča nam Evilijano Gašpić, zapovjednik JVP Rovinj. Kako je rekao, na intervenciju su otišla dva vatrogasca koja su dignula haubu te su strpljivo i polako izvukli zmiju na sigurno, javlja 24sata.

Vlasnici automobila vidjeli su kako se zmija zavlači u motornim prostor, a kako vatrogasci nisu znali o kojoj se vrsti radi, ipak su oprezno zaviriti ispod haube. Tamo su ugledali zamotana kravosasa, inače najveću zmiju na europskim prostorima. Zvijer duža od jednoga metra pažljivo je prvo otpetljana od električnih i drugih kablova i vodova motora za koje se držala, a zatim neozlijeđena puštena u prirodu.

- Morali su biti oprezni, čekali su strpljivo. Nisu se ustručavali nimalo, hrabro su je primili i izvukli. Zmiju su odmah pustili dalje da ide u prirodu. Radilo se o kravosasu od jedno metar i pol. Znači nije bila otrovna - dodao je Gašpić. Kravosas nije zmija otrovnica, dapače veoma je korisna jer tamani miševe i druge glodavce, ali ipak treba se čuvati njegovih čeljusti, jer ugrizom može prenjeti neke bakterije, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA