Ova mlada Pazinjanka branit će hrvatske boje u Italiji

0

Mlada jahačica Nina Fakin iz Pazina na grlu Sauron 1. je lipnja u mađarskom Soltu završila svoju posljednju kvalifikaciju za nastup na Svjetskom prvenstvu za mlade jahače a koje će biti ove godine u talijanskoj Pisi. Nina i Sauron natjecali su se na  utrci  CEI2* od 120 km u kategoriji juniora te se uz prosječnu brzinu od gotovo 15 km/sat plasirali na sjajno 2. mjesto. Ovo je već treća uzastopna utrka od 120 km ovog jahaćeg para te posljednja kvalifikacijska.

Valja se podsjetiti da je sjajna mlada jahačica do sada bila dvostruka vice prvakinja Hrvatske, državna prvakinja na prvenstvu za mlade konje (2018), u travnju ove godine 3. na međunarodnoj utrci od 120 km u slovačkom Šamorinu.

Nina Fakin članica je konjičkog kluba Vinia čiji su sjajni jahači ostvarili kvalifikacije za nastupe za Europskom i Svjetskom prvenstvu za seniore te Svjetskom prvenstvu za mlade jahače a čak  3 jahača istog kluba su članovi reprezentacije Hrvatske u daljinskom jahanju te će braniti boje iste na nadolazećim europskim i svjetskim natjecanjima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa