Oliva Vodnjan niže uspjehe u mini košarci

0

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza u ožujku je održan regionalni turnir prvenstva Hrvatske za dječake, regije zapad, u kategorijama U-9 i U-11, a vodnjanska  Oliva izborila je izravan plasman na državno prvenstvo kao prvoplasirana ekipa.

U Pazinu na završnici prvenstva Hrvatske u kategoriji U-9 (dječaci rođeni 2010. g. i mlađi) Vodnjanci su završili na 9. mjestu nakon dvije pobjede protiv ekipa KK Borovo i KK Olimp Insekt, te 3 poraza od KK Novi Zagreb, OKK Dražen Petrović i KK Međimurje Mladost.

Dok su njihovi stariji kolege u kategoriji U-11 nakon napete borbe u skupini osvojili 5. mjesto i turnir završili sa tri pobjede protiv ekipa KK Vindija, KK Borovo i KK Pazin, te dva poraza od KK Splita i KK Novi Zagreb. Za kraj sezone uslijedili su završni turniri u organizaciji KSIŽ na kojima je KK Oliva nastupala sa jednom ekipom u kategoriji U-9 i dvije ekipe u kategoriji U-11.

Sve ekipe u natjecanjima mini košarke su bile najbolje u svojim skupinama i tako postali prvaci Istre. Ekipa U-9 je u finalu pobjedila vršnjake iz KK Pazina rezultatom 20:13, dok su obje ekipe U-11 bili prvi u svojim skupinama. Prva ekipa u kategoriji U-11 se isto tako našla sa ekipom KK Pazina u finalu i pobjedila rezultatom 31:19, dok su dečki iz druge ekipe pobjedili vršnjake iz KK Rovinja 54:9.

Košarkaški klub Oliva iz Vodnjana nastavlja ostvarivati iznimne rezultate i već treću godinu za redom se pojavljuju na završnicama prvenstva Hrvatske što je potvrda dobroga rada sa najmlađim uzrastima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa