Našao curice iz Pule nakon 56 godina: 'Mi smo sestre sa slike'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Mi smo djevojčice koje je mladić iz Šri Lanke davne 1963. snimio u Puli. Rekle su nam to sestre Nada Kablar (58) i Klaudija Zaharija (61) iz Pule kad smo im pokazali fotografiju koja je prije nekoliko tjedana uz pismo stigla u redakciju 24sata iz grada Panadura na Šri Lanki. Rukom pisano pismo poslao je Daya de Silva (80), koji je 1963. posjetio Pulu. Na fotografiji je tamnoputi mladić i dvije djevojčice na ljuljački, javlja 24sata. Članak smo prenijeli ovdje.

- Dok sam razgledavao Pulu, prišle su mi djevojčice kojima sam vjerojatno bio zanimljiv jer sam bio tamniji od njih. Bilo je to davno, ali se tog puta često sjetim kad gledam fotografiju koju sam vam poslao. Prolazili smo parkom i bio sam im zanimljiv pa sam se odlučio slikati s njima. Bile su preslatke. Slikala nas je njihova mama mojim fotoaparatom - ispričao je. Nakon što je pismo stiglo u redakciju, 24sata su kontaktirala Daya de Silva i objavila njegovu priču. Sestre Zdenka i Klaudija su sve pročitale.

- Kad smo vidjele svoju fotografiju u novinama, šokirale smo se. Odmah smo zvale tatu da mu kažemo. Cijeli taj dan smo se pitale kako je to moguće. Nismo cijeli život provele u Puli. Najprije smo se preselili u Italiju, a potom i u Švedsku. Vratile smo se nakon nekog vremena u Hrvatsku također zajedno, na svoju djedovinu, gdje i ostajemo - dodale su. Otkrile su nam da ih je mama uvijek oblačila u jednaku odjeću kao blizanke iako nisu blizanke. Mama koja ih je slikala s De Silvom u međuvremenu je preminula.

- Mama je preminula prije nekoliko godina. Uvijek nas je oblačila baš kao blizanke, sve dok nismo malo porasle. Bile smo gotovo iste. Osim jednog detalja koji je vidljiv i na fotografiji. Ja sam imala rahitis kao dijete i veliku operaciju pa zato imam ortopedske cipele na nogama, što se vidi na slici. Ležala sam u bolnici mjesecima. Inače, sestra i ja smo jako različitog karaktera, ali istodobno povezane. Znamo se naljutiti jedna na drugu, ali već sljedeći trenutak zajedno pijemo kavu - rekla je Nada, koja je na slici imala tri godine, dok je Klaudija bila gotovo šestogodišnjakinja, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa