Preveslala pacifik u 257 dana i stigla u Istru

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ovo, bez sumnje predivno iskustvo promijenilo mi je život, rekla nam je Natalia Cohen (44), motivacijska govornica koju smo sreli u Istri, piše 24sata. Pacifik je preveslala za 257 dana i prešla 14.484 kilometra. 

U veslačku pustolovinu od Kalifornije do Australije nije se upustila sama. U timu je bilo još pet žena - Laura Penhaul, Emma Mitchell, Isabel Burnham, Lizanne van Vuuren i Meg Dyos. Uz njih je naučila funkcionirati u timu. Ženska ekipa za ovu prigodu ime si je dala Coxless Crew. 

- Bilo je trenutaka na moru kad nismo vidjele ni zvijezde ni Mjesec. Vladao je potpuni mrak. Okruživala nas je voda i ništa više. Devet mjeseci provele smo veslajući. U tih devet mjeseci imala sam puno vremena za razmišljanje. A bilo je, da budem iskrena, trenutaka u kojima mi se činilo da ne razmišljam ni o čemu, ti su trenuci bili poput nekog meditativnog stanja - prisjeća se avanturistica.

- Ovo iskustvo mi je čisti dokaz koliko smo svi, kao ljudska bića, iznimno prilagodljivi, da svi imamo tog unutarnjeg borca u sebi, snagu koja nas pokreće, a koja se budi kad je najviše trebamo. Od tada, kad god pomislim da je preda mnom velik izazov, kažem sebi: ‘Natalia, ti to možeš, preveslala si Pacifik, možeš...’ - kaže i dodaje kako joj je ovo putovanje u potpunosti promijenilo pogled na život te ga obogatilo, piše 24sata.

Foto: Facebook

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa